Mražená mrkev
Jednoduché zpracování mrkve. V mrazáku ji máme celý rok po ruce, a kdo hodně vaří, jistě se mu vyplatí si takto zeleninu uchovat. Naprostá většina kořenové zeleniny je pro mražení vhodná, můžeme si připravit i balíčky ze základní zeleniny jako je celer a petržel.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 490 kJ / 356 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,00 g |
Tuky | 2,00 g |
Vláknina | 29,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 805 mg |
Sůl | 2,00 g |
Sacharidy | 60,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mrkev očistíme a nakrájíme na kostičky nebo kolečka. Můžeme použít robot.
Krok 2: Mezitím dáme vařit vodu. Nakrájenou mrkev 2-3 minuty povaříme a hned ji vložíme do studené vody. Do vody můžeme přidat led.
Krok 3: Následně ji scedíme a necháme okapat.
Krok 4: Mrkev dáme na plech s pečicím papírem. Vložíme na chvíli do mrazničky. Poté vyndáme a mrkvičku přendáme do sáčků. Je zmrzlá, ale jde krásně oddělit.
Zveřejněno 1. 10. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mražená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96zp
Moje poznámka
Mražená mrkev
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/L96zp
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna s baby špenátem
Přidáno před 7 hodinami
Chuťovky z listového těsta
Přidáno před 8 hodinami
Těstoviny s treskou a pepřem
Přidáno před 16 hodinami
Vepřová plec se špenátem
Přidáno před 22 hodinami
Makovec s hruškami
Přidáno 19. 10. 2025 10:00:02
Kachna s medem a jablky
Přidáno 19. 10. 2025 08:03:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kynuté buchty, plněné marmeládou
Renata1101 před 2 minutami
Španělské ptáčky
Jan@Novy před 27 minutami
Domácí šunka z králičího masa
Romanesku před 43 minutami
Kuře na paprice
Kajkajak před 1 hodinou
Tažený štrúdl
Majkaa před 1 hodinou
Pomazánka ala krab (krabí tyčinky)
Nippon před 1 hodinou
Rychlá houbovo-kmínová polévka s krupicovými nočky
essinKa před 1 hodinou
Pečená švestková povidla
Prakva před 2 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Zdenislavka před 4 hodinami
Kuře na zelí
kimlo před 4 hodinami
Komentáře (3)
Jak mrazit zeleninu. Při správném postupu ji zachováme v té nejlepší kvalitě