Buchty z rodinného receptáře
Klasické kynuté české nadýchané buchty vonící máslem a zasypané moučkovým cukrem nikdy neomrzí. Když je upečete podle tohoto léty prověřeného receptu, jistě se vám povedou. Tyto buchty chutnají jako čerstvé i druhý den.
Suroviny pro 27 kusů
27kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 13 262 kJ / 3 170 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 94,36 g |
Tuky | 77,94 g |
Vláknina | 20,40 g |
Cholesterol | 487 mg |
Sodík | 1,39 g |
Sůl | 3,40 g |
Sacharidy | 512,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do mísy vsypeme mouku, uděláme důlek a do něj rozdrobíme droždí. Zasypeme cukrem, zalijeme vlažným mlékem a necháme vzejít kvásek.
Krok 2: Přidáme rozpuštěný tuk, vejce a žloutek, vanilkový cukr, citronovou kůru a sůl.
Krok 3: Zaděláme hladké těsto a necháme ho na teplém místě zakryté vykynout, aby alespoň zdvojnásobilo svůj objem. Kynutí trvá přibližně hodinu.
Krok 4: Z těsta děláme kuličky velikosti ping-pongového míčku a opět chvilku necháme nakynout. Z tohoto množství je jich 27.
Krok 5: Kuličky těsta promáčkneme, vložíme náplň, zabalíme a spojenou stranou dolů je poskládáme do olejem vymaštěného pekáče, přičemž každou buchtičku omastíme ze všech stran a opět necháme chvilku nakynout. Troubu včas rozpálíme na 180 °C.
Krok 6: Pekáč s buchtami dáme do trouby. Po 15 minutách pečení je vyjmeme, ještě potřeme tukem a dáme na dalších cca 15 minut dopéct s tím, že teplotu snížíme na 170 °C a pečeme do zlaté barvy.
Krok 7: Upečené buchty vyndáme z trouby, ještě zlehka potřeme rozpuštěným máslem, aby byly krásně lesklé a chutné. Po vychladnutí posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Zveřejněno 14. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Buchty z rodinného receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrVY
Moje poznámka
Buchty z rodinného receptáře
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrVY
Nejnovější recepty
Krém z pečeného květáku
Přidáno před 3 hodinami
Divoká kachna pečená na zelenině
Přidáno před 11 hodinami
Krkovička na česneku
Přidáno před 15 hodinami
Liptovská pomazánka
Přidáno před 17 hodinami
Šťouchané brambory se zelím a škvarky
Přidáno před 21 hodinami
Mrkvový krém
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny výborné řezy
renata.keles před 1 hodinou
Sladkokyselé kuře (Sweet&Sour Chicken)
Alzbetina Prk. před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s tuňákem a špenátem
ZboSy před 4 hodinami
Loštická cibulačka
Sahula před 12 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 13 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 13 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 14 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 14 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
droždí,
cukr,
tuk hera,
vejce,
žloutek,
cukr vanilkový,
kůra citronová,
sůl,
máslo,
cukr moučkový,
Komentáře (7)