Omáčka z lahůdkové cibule a pesta z pažitky
Jednoduchá smetanová omáčka z pažitkového pesta skvěle doplní dušené nebo pečené maso a vařený brambor. Omáčka není nijak složitá na přípravu, postačí pouhá půlhodinka a můžete servírovat.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 573 kJ / 2 049 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,42 g |
Tuky | 203,81 g |
Vláknina | 9,02 g |
Cholesterol | 301 mg |
Sodík | 2,09 g |
Sůl | 5,25 g |
Sacharidy | 34,26 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pesto rozmixujeme pažitku, olej, sůl a dva oloupané stroužky česneku.
Krok 2: Bílou i zelenou část cibulek drobně nakrájíme, zbylé stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 3: Do rozehřátého oleje s máslem dáme bílou část cibule, kterou restujeme do sklovata. Zasypeme moukou a restujeme do lehkého zrůžovění.
Krok 4: Zalijeme vývarem (nebo vodou), metličkou dobře prošleháme a slabým varem vaříme 10 minut.
Krok 5: Poté přidáme zelenou část cibule, česnek, pesto, pepř a sůl. Promícháme, naředíme smetanou na požadovanou hustotu a ještě 5 minut povaříme.
Krok 6: Omáčku podáváme s vařeným bramborem a dušeným či pečeným masem. Také se hodí sázená nebo ztracená vejce.
Zveřejněno 19. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Omáčka z lahůdkové cibule a pesta z pažitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrDk
Moje poznámka
Omáčka z lahůdkové cibule a pesta z pažitky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBrDk
Nejnovější recepty
Jemná kuřecí roláda s hořčičnou omáčkou a zapečenou kedlubnou (vhodné i pro diabetiky)
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná cuketa s parmskou šunkou
Přidáno před 17 hodinami
Šťavnatý McChicken burger
Přidáno před 23 hodinami
Krkovička s olivami, nivou a smetanou
Přidáno 13. 8. 2025 20:46:51
Koutníkovská pomazánka s tuňákem
Přidáno 13. 8. 2025 13:48:03
Chilli corne carne po Koutnicku
Přidáno 13. 8. 2025 13:27:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ovocné kůže
Lahvacek před 15 minutami
Medovník originál
AndreaMachacova před 8 hodinami
Kuřecí prsa s omáčkou
Penkapa před 12 hodinami
Pangas v česneku a bylinkách
Jitka488 před 14 hodinami
Přesnídávka jablečná
SidiJita před 15 hodinami
Paprika se sýrem pečená
Ivana64 před 15 hodinami
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
Marek Gloser před 16 hodinami
Brambory pečené v horkovzdušné fritéze
kimlo před 18 hodinami
Zapečený kapr s bramborama a rajčaty
limosek před 19 hodinami
Omáčka nejen na špagety
Merylas před 19 hodinami
Suroviny:
cibulka lahůdková,
pažitka,
mouka hladká,
česnek,
vývar masový,
smetana ke šlehání,
pepř mletý,
sůl,
olej,
máslo,
pažitka,
olej,
sůl,
česnek
Komentáře (8)
Tomu krokování v postupu rozumím a snažím se to poctivě rozepisovat už hodně let.Uznávám,že tady jsem chybovala když jsem do jednoho kroku napsala rozmixování pesta a nakrájení surovin na omáčku.Nenapadlo mě to až tak dopodrobna rozepsat
Jen u toho kroku 2 a 3 mě zarazilo,že se tam objevil skoro stejný text:"Bílou i zelenou část cibule,"Bílou i zelenou část cibulky".
Děkuji za objasnění, opravení a i za to,že všem receptům ,vy,moderátorky,věnujete svůj volný čas
Co se týká dopsání oleje a kousku másla na restování, tys restovala na 1 lžíci oleje a 2 lžících másla, které jsou v Surovinách?
A z upravených surovin také nejsem moc chytrá.Proč je tam připsaný olej a 1 kousek másla.Nerozumím tomu