Šťouchané brambory s jablky a cibulí

Danca Kuchařka: Danca

Přílohy 3 názory

Suroviny

1 kg brambor
2 PL másla
1 velká cibule
2 kyselejší jablka
1-2 lžíce jablečného octa ( podle kyselosti jablek )
sůl
hrubě mletý pepř (nejlépe barevný nebo citronový )
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nakrájíme na větší kostky a uvaříme doměkka (já vařím v páře). Pak je mírně rozmačkáme tak, aby zůstaly větší kousky.

  2. Cibuli a jablka oloupeme, cibuli nakrájíme na půlkolečka nebo na měsíčky a jablka na kostky.

  3. Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a necháme zesklovatět. Poté přisypeme jablka a necháme orestovat. Hlídáme, aby se jablíčka nezačala rozpadat.

  4. Do pánve rozšťouchané brambory, osolíme, opepříme a promícháme.

  5. Ochutnáme a případně dosolíme podle vlastní chuti.

  6. Takto upravené brambory podáváme jako přílohu například k sekané nebo k uzeninám, ale dobré jsou i samotné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 121 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Šťouchané brambory s jablky a cibulí

Tématické fráze: šťouchané brambory s cibulkou recepty na štouchané brambory recepty jablka s bramborama stouchané brambory citronové recept brambory s jablky šťouchané brambory s jarní cibulkou recepty stouchane brambory s jablkem šťouchané brambory s cibulí štouchané brambory s jablkem

Zapomněl/a jsem heslo