Francouzské brambory
Tradiční zapečené francouzské brambory se podle originálního receptu připravují bez masa a ze syrových brambor. Češi však tento recept připravují častěji s uzeným masem. Každá rodina je peče jinak a přitom nejlépe, o tom není pochyb. Recept uvítají zejména začátečníci.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 379 kJ / 1 047 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 82,30 g |
Tuky | 35,82 g |
Vláknina | 21,40 g |
Cholesterol | 638 mg |
Sodík | 2,53 g |
Sůl | 5,92 g |
Sacharidy | 91,60 g |
Postup přípravy
strouhaný sýr. Poslední vrstvou by měl být sýr. Povrch lehce osolíme a opepříme. Krok 4: Vložíme do předehřáté trouby a 30 minut zapékáme. Krok 5: Pak vše zalijeme rozšlehanými vejci a ještě 30 minut dopečeme.
Zveřejněno 21. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Francouzské brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OjN
Moje poznámka
Francouzské brambory
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OjN
Nejnovější recepty
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno před 10 hodinami
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Řezy s pudinkem a ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Litý meruňkový koláč s ostružinami
Přidáno před 16 hodinami
Odlehčená salámová pomazánka
Přidáno před 16 hodinami
Zapečené brambory s vařenými vejci
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Litý perník
Lenka Sedlackova před 1 hodinou
Pomazánka z červené řepy s křenem
monyss před 1 hodinou
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
káťa před 1 hodinou
Hokaido pomazánka s Cottage sýrem
gabrus před 2 hodinami
Rajská omáčka
Nikki1 před 2 hodinami
Čočka na kyselo
ivankavlastik77 před 2 hodinami
Banánová bábovka
Weer8 před 3 hodinami
Pomazánka z vepřové konzervy
RabaRoman před 3 hodinami
Povidlové šátečky bez kynutí
Hahan před 4 hodinami
Rajčatový salát s majonézou
Darwin před 4 hodinami
Tématické fráze:
francouzke brambory,
francouské brambory,
francouzke brambory recept,
francouské brambory recept,
dobré francouzké brambory,
francouzký brambory,
recepty z brambor,
francozské brambory,
brambory recepty,
brambory,
recept na francouzké brambory,
recept na francouske brambory,
recept francouzké brambory,
francouzké brambory s uzeným masem,
recepty francouzké brambory,
francouzské brambory podle pohlreicha,
franzouzské brambory,
fracouzske brambory,
recept francouské brambory,
francousky brambory
Suroviny:
uzené moravské,
brambory,
cibule,
sýr tvrdý,
vejce,
pepř mletý,
sůl,
sádlo
Komentáře (47)
Pomme de terre savoyard https://www.cuisineactuelle.fr/recettes/pomme-de-t...
https://www.marmiton.org/recettes/recette_gratin-s...
Vetsinou tedy s "masem"