Jemný makovec babičky Boženky
Mák je typickou surovinou, nejen na pečení, hlavně u nás. Je zdraví prospěšný a plný vápníku. V tomto makovci hraje prim a sekunduje mu kyselost citronu a vůně hřebíčku. Díky našlehaným bílkům je celý moučník nebesky nadýchaný.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 643 kJ / 2 305 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 71,13 g |
Tuky | 100,70 g |
Vláknina | 23,40 g |
Cholesterol | 1,28 g |
Sodík | 479 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 266,79 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 6. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jemný makovec babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJnQD
Moje poznámka
Jemný makovec babičky Boženky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJnQD
Nejnovější recepty
Jedlé balíky slámy
Přidáno před 3 hodinami
Šátečky z listového těsta plněné tvarohem
Přidáno před 12 hodinami
Pohanková kaše s tofu
Přidáno před 15 hodinami
Kakaová pěna s tvarohem
Přidáno před 17 hodinami
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 20 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí salát s jogurtem
ZboSy před 1 hodinou
Tilapie pečená s bramborami
nikkyshade před 2 hodinami
Jablečný koláč
Silvie.Gemini před 4 hodinami
Nejlepší vyprošťovací česnečka
Vanous.lukas před 12 hodinami
Kuřecí polévka
Kajkajak před 14 hodinami
Karlovarský knedlík
Kajkajak před 14 hodinami
Kokosová sváteční bábovka
irenaM před 15 hodinami
Linecké těsto z cukrářského učiliště" pro začátečníky"
Marketa75 před 15 hodinami
Debrecínská hrachová polévka
Mirrika před 15 hodinami
Extra jablkový koláč
Eva_H před 15 hodinami
Suroviny:
cukr moučkový,
žloutek,
bílek,
cukr vanilkový,
citron,
mouka hrubá,
mák mletý,
koření hřebíček,
mouka
Komentáře (9)
Makovec určitě brzy zkusím a moc se na něj těším!