Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Zbývající bílky jsou ideální surovinou pro přípravu oblíbených sněhových dezertů. Díky své křehkosti a zářivě bílé barvě se vždy stávají hvězdou mezi ostatními druhy cukroví. Příprava pusinek nebo kokosek je přitom snadnější, než by se zdálo.
Suroviny pro 1 dávka
2 plechy středních pusinek
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 660 kJ / 1 592 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 21,50 g |
| Tuky | 85,14 g |
| Vláknina | 16,25 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 316 mg |
| Sůl | 0,69 g |
| Sacharidy | 176,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na přípravu pusinek použijeme bílky pokojové teploty. Pokud jsou skladované v lednici, počkáme s přípravou minimálně 30 minut.
Krok 2: Dva plechy vyložíme pečicím papírem nebo silikonovou pečicí podložkou. Včas zapneme troubu na 100 °C.
Krok 3: Bílky vložíme do čisté a odmaštěné mísy. Můžeme přidat pár kapek citronové šťávy a pár zrnek soli.
Krok 4: Zvolna šleháme ručním šlehačem nebo v robotu a po chvilce začneme přisypávat cukr. Šleháme 15–20 minut, až je sníh opravdu velmi pevný a lesklý. Správně ušlehaný sníh nelze vyklopit z mísy ani při otočení dnem vzhůru.
Krok 5: Pokud chceme připravit kokosky, v tomto kroku stěrkou zlehka vmícháme do sněhu kokos.
Krok 6: Sněhovou hmotu naplníme do cukrářského sáčku s širší řezanou špičkou a na připravený plech nastříkáme pusinky o průměru 2–3 cm.
Krok 7: Mezi pusinkami necháváme dostatek volného místa, při přípravě trochu nabydou.
Krok 8: Plech vložíme do vyhřáté trouby. Sušíme 70 minut na 100 °C. Pokud budeme péct na horkovzduch, pak sušíme při teplotě 50 °C. Do trouby můžeme vložit i několik plechů najednou.
Krok 9: Správně usušené pusinky či kokosky lze lehce odloupnout z podkladu.
Krok 10: Hotové pusinky necháme vychladnout a skladujeme je v suchu a chladu.
Zveřejněno 26. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRyR
Moje poznámka
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRyR
Nejnovější recepty
Slaný snídaňový koláč z tortilly
Přidáno před 1 hodinou
Jemná rybičková pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 11 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 12 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 12 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 13 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvoubarevná vláčná bábovka
mk.martinkucera před 1 minutou
Podzimní kotleta
ZdenaUvizlova před 4 minutami
Francouzský hruškový koláč
boomgo před 23 minutami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Blanc@ před 1 hodinou
Bramboračka
JanaPav před 11 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 13 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 14 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 14 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 14 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 14 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
sůl,
kokos,
šťáva citronová
Komentáře (15)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A ano, používám při pečení silikonové podložky jako ekologičtější náhradu za pečicí papír. Na samotném plechu jsem nezkoušela péct.
Díky za kontrolu.