Kyjevský kuřecí řízek
Kyjevský řízek je tradiční východoevropský pokrm. Plátek kuřecího masa je naplněn máslem, v tomto případě česnekovým, a po obalení opečen zprudka na pánvi. Poté jej dáme ještě dopéct do trouby. Ideální přílohou je bramborová kaše.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 780 kJ / 1 381 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 184,24 g |
| Tuky | 47,69 g |
| Vláknina | 3,30 g |
| Cholesterol | 730 mg |
| Sodík | 1,03 g |
| Sůl | 2,24 g |
| Sacharidy | 52,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uděláme česnekové máslo. Česnek utřeme se solí a smícháme s ostatními surovinami. Vytvoříme pomocí fólie váleček a dáme ztuhnout do lednice. Máslo můžeme zhotovit den předem.
Krok 2: Tenké špičky kuřecích prsou odřízneme a využijeme jinak. Do vyšší části masa uděláme ostrým nožem otvor jako kapsu, ale dáme pozor, abychom maso neprořízli, máslo by pak vyteklo.
Krok 3: Do otvorů v mase rozdělíme ochucené máslo nakrájené na kolečka. Otvor uzavřeme a spíchneme párátkem. Zapneme troubu na 180 °C.
Krok 4: Do mouky na obalení přidáme špetku soli a maličko pepře, do strouhanky vmícháme nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Vejce lehce osolíme a v misce vidličkou rozšleháme.
Krok 5: Naplněné kapsy obalíme jako v klasickém trojobalu, v mouce, vejci a strouhance. Poté osmažíme na přepuštěném másle nebo na másle se lžičkou oleje dozlatova z obou stran.
Krok 6: Osmažené kapsy přendáme do pekáčku nebo máme-li pánev, která jde i do trouby, necháme na pánvi. Necháme v troubě dopéct kapsy podle velikosti, cca 15 minut. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo kaší a doplníme salátem.
Zveřejněno 18. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kyjevský kuřecí řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PBw
Moje poznámka
Kyjevský kuřecí řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PBw
Nejnovější recepty
Mističky z gothaje plněné houbovou smaženicí
Přidáno před 8 hodinami
Dietní kapr s bylinkami připravený v páře
Přidáno před 9 hodinami
Linecký koláč s tvarohem a červenou řepou
Přidáno před 9 hodinami
Slepičí válečky na houbách
Přidáno před 10 hodinami
Škubánky plněné houbovou směsí
Přidáno před 10 hodinami
Zbouchnuté brambory
Přidáno před 19 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Szegedinský guláš
MonkaF před 3 hodinami
Bramborová kaše - dokonalá
Kajkajak před 3 hodinami
Vepřové na houbách
Radka61 před 3 hodinami
Dýňové muffiny
Slivci před 5 hodinami
Oříšková bábovka od Marty
4Kala před 7 hodinami
Hruškový koláč s tvarohem
Petik05 před 7 hodinami
Dušená mrkev
Tajemnost před 8 hodinami
Poctivá květáková polévka
oligarda před 8 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
TommyKoci před 8 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
kůra citronová,
strouhanka,
ghee,
máslo,
česnek,
sůl,
petrželka hladkolistá,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (7)
Já plním jen bylinkovým máslem bez česneku,ale i s parmezánem to musela být dobrota
miluji recepty ze surovin, které většinou
My chodili do hotelu Cedron v Jilemnici,dva dospělí a dvě děti , všichni oběd s polévkou ,kávu,děti Cocacolu a stovka i s dýškem . .