Kyjevský kuřecí řízek
Kyjevský řízek je tradiční východoevropský pokrm. Plátek kuřecího masa je naplněn máslem, v tomto případě česnekovým, a po obalení opečen zprudka na pánvi. Poté jej dáme ještě dopéct do trouby. Ideální přílohou je bramborová kaše.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 5 780 kJ / 1 381 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 184,24 g |
Tuky | 47,69 g |
Vláknina | 3,30 g |
Cholesterol | 730 mg |
Sodík | 1,03 g |
Sůl | 2,24 g |
Sacharidy | 52,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve uděláme česnekové máslo. Česnek utřeme se solí a smícháme s ostatními surovinami. Vytvoříme pomocí fólie váleček a dáme ztuhnout do lednice. Máslo můžeme zhotovit den předem.
Krok 2: Tenké špičky kuřecích prsou odřízneme a využijeme jinak. Do vyšší části masa uděláme ostrým nožem otvor jako kapsu, ale dáme pozor, abychom maso neprořízli, máslo by pak vyteklo.
Krok 3: Do otvorů v mase rozdělíme ochucené máslo nakrájené na kolečka. Otvor uzavřeme a spíchneme párátkem. Zapneme troubu na 180 °C.
Krok 4: Do mouky na obalení přidáme špetku soli a maličko pepře, do strouhanky vmícháme nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Vejce lehce osolíme a v misce vidličkou rozšleháme.
Krok 5: Naplněné kapsy obalíme jako v klasickém trojobalu, v mouce, vejci a strouhance. Poté osmažíme na přepuštěném másle nebo na másle se lžičkou oleje dozlatova z obou stran.
Krok 6: Osmažené kapsy přendáme do pekáčku nebo máme-li pánev, která jde i do trouby, necháme na pánvi. Necháme v troubě dopéct kapsy podle velikosti, cca 15 minut. Podáváme s různě upravenými bramborami nebo kaší a doplníme salátem.
Zveřejněno 18. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kyjevský kuřecí řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PBw
Moje poznámka
Kyjevský kuřecí řízek
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6PBw
Nejnovější recepty
Kuřecí maso se sušenými rajčaty a brokolicí se smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Nepečený borůvkový dezert
Přidáno před 9 hodinami
Vláčný kávový koláč s hruškou
Přidáno před 16 hodinami
Krůtí na hořčici
Přidáno před 16 hodinami
Králík na česneku pečený v sáčku
Přidáno před 16 hodinami
Polévka z hlívy
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hraběnčiny řezy se švestkami
m.lumicek před 54 minutami
Švestkový koláč s drobenkou
Ronik před 1 hodinou
Muffiny s višňovou marmeládou
Iliis před 1 hodinou
Cuketový bramborák
albatevi před 1 hodinou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
Pavlinaa před 2 hodinami
Jablkový koláč s pudinkem
Irena Klementova před 2 hodinami
Hrnkové knedlíky 3-krát jinak
nezmarka před 3 hodinami
Drobenková buchta se švestkami
andy.mocuba před 3 hodinami
Koláč na plech s lesním ovocem
andy.mocuba před 3 hodinami
Suroviny:
prsa kuřecí,
vejce,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
kůra citronová,
strouhanka,
ghee,
máslo,
česnek,
sůl,
petrželka hladkolistá,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře (7)
Já plním jen bylinkovým máslem bez česneku,ale i s parmezánem to musela být dobrota
miluji recepty ze surovin, které většinou
My chodili do hotelu Cedron v Jilemnici,dva dospělí a dvě děti , všichni oběd s polévkou ,kávu,děti Cocacolu a stovka i s dýškem . .