Tmavé dalamánkové bagety
Lehoučké bagetky, zadělané odvarem z melty, s přídavkem trochy strouhaných vařených brambor, které prodlouží trvanlivost pečiva. Melta zařídí střídě barevně trochu tmavší barvu a je nepatrně poznat i na chuti. Bagety jsou kypré, voňavé a moc dobré.
Suroviny pro 4 kusy
4kusy
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 12 085 kJ / 2 888 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,55 g |
Tuky | 63,59 g |
Vláknina | 37,57 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 496,71 g |
Postup přípravy
Krok 1: Suroviny na kvásek omládek v menší misce dobře promícháme, pak beze zbytku vyškrábneme do formy pekárny a v zavřené pekárně necháme hodinu kynout.
Krok 2: K hotovému omládku přidáme do formy pekárny zbytek surovin (nejprve tekuté, pak suché) a programem bez předehřevu necháme pekárnu uhníst hladké těsto.
Krok 3: V zavřené pekárně necháme těsto hodinu kynout, pak ho vytáhneme, na desce stolu lehce propracujeme a rozdělíme na 4 díly.
Krok 4: Z každého vytvarujeme bulku a po několikaminutovém odpočinku z bulek vytvarujeme bagety.
Krok 5: Bagetky necháme na plechu vykynout (cca 30-40 minut), postříkáme je vodou a upečeme ve vyhřáté troubě (210-220 °C / asi 25 minut).
Krok 6: Upečené bagety necháme vychladnout na mřížce.
Zveřejněno 26. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tmavé dalamánkové bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQx6
Moje poznámka
Tmavé dalamánkové bagety
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DkQx6
Nejnovější recepty
Placičky z tresky a hrášku
Přidáno před 2 hodinami
Hermelín zapečený v zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Koláčky s hruškovými povidly
Přidáno před 12 hodinami
Cuketová buchta s čokoládou Margot
Přidáno před 12 hodinami
Nepečená roláda s kiwi
Přidáno před 12 hodinami
Jemná buchta s mletým mákem
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Buchta z jogurtu
husarikovalenka před 32 minutami
Těstovinový salát s tuňákem a vejcem
Lucie1001 před 34 minutami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Verunka 81 před 42 minutami
Salát Coleslaw
bublinka.1 před 1 hodinou
Kuřecí plátky v bylinkové omáčce
RomanaMonika před 2 hodinami
Bublanina II
Frana74 před 3 hodinami
Řezy se zakyskou
Koffi před 4 hodinami
Bábovka...
Marcela0123 před 4 hodinami
Plovdivské maso
Barunka1 před 6 hodinami
Pohanková pomazánka se sušenými rajčaty a pažitkou
Lucille před 6 hodinami
Suroviny:
melta,
sladěnka,
droždí čerstvé,
mouka hladká,
melta,
olej,
sůl,
kmín drcený,
brambory,
mouka celozrnná žitná,
mouka chlebová pšeničná,
mouka hladká
Komentáře (3)