Křehké řezy s pudinkem a ořechy
Nenáročný moučník s vyšší vrstvou pudinkové náplně, s čokoládou a ořechy bude po odležení velmi vláčný a chutný. Řezy jsou vhodné pro pozdně podzimní a zimní pečení, kdy už není k dispozici tolik druhů ovoce, zato ořechů je dostatek.
Suroviny pro 12 porcí
Množství na hluboký plech 37x26 cm
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 642 kJ / 4 695 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 75,79 g |
Tuky | 270,56 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 876 mg |
Sodík | 354 mg |
Sůl | 1,03 g |
Sacharidy | 480,39 g |
Postup přípravy
V dostatečném předstihu taky zapneme troubu a vyhřejeme ji na 180 °C. Krok 5: Těsto vyjmeme z chladničky a rozdělíme na dva díly. Jeden větší a jeden menší, rozdělíme zhruba na dvě třetiny těsta a jednu třetinu. Menší díl zabalíme do mikrotenu a vložíme na chvíli do mrazničky. Krok 6: Větší díl těsta vyválíme na plát o velikosti dna plechu. Na lehce pomoučněném válu začneme rozvalovat, papír na pečení vyjmeme z plechu, vložíme na něj těsto a doválíme už na něm. Pokud by papír na pracovní ploše klouzal, tak stačí plochu lehce navlhčit. Pak papír i s těstem vložíme zpět do plechu a doupravíme, aby bylo těsto po celé ploše dna. Krok 7: Na tento základ cukrářskou kartou rozetřeme vlažnou pudinkovou náplň, posypeme ji nasekanými ořechy a nebo oříšky. Ořechy můžeme do náplně trochu zatlačit. Krok 8: Na povrch nastrouháme zbytek těsta, které jsme odložili do mrazničky, aby se lépe strouhalo. Krok 9: Moučník vložíme do předehřáté trouby a při 180 °C pečeme zhruba 35-40 minut. Tento čas je pouze orientační. Krok 10: Po upečení necháme moučník důkladně vychladnout, třeba i do dalšího dne. Pudink ztuhne a moučník hezky zvláční. Pak nakrájíme na řezy.
Zveřejněno 8. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křehké řezy s pudinkem a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWkDG
Moje poznámka
Křehké řezy s pudinkem a ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QWkDG
Nejnovější recepty
Liptovská pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Tagliatelle s čerstvými houbami a smetanou
Přidáno před 16 hodinami
Vánoční - Brněnské kytičky
Přidáno 15. 10. 2025 20:18:42
Kuřecí čína se žampiony
Přidáno 15. 10. 2025 13:00:02
Domácí zelí s mrkví
Přidáno 15. 10. 2025 11:01:01
Dýňový chlebíček
Přidáno 15. 10. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Loštická cibulačka
Sahula před 3 hodinami
Babiččina kulajda
rapav před 3 hodinami
Loštické kuře
Sahula před 4 hodinami
Ledvinky po uhersku
Sahula před 4 hodinami
Ledvinky na paprice
Sahula před 5 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
pavelcicha před 7 hodinami
Ševcovský mls II.
redwinn před 8 hodinami
Piškotový dort s tvarohem a jahodovým želé
Lunaskira před 8 hodinami
Sýrovo - kuřecí placičky
Standa67 před 8 hodinami
Jednoduché věnečky z odpalovaného těsta
Veruli před 9 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
cukr krupice,
cukr vanilkový,
prášek do pečiva,
máslo,
vejce,
voda,
mouka hladká,
mléko,
cukr krupice,
pudink čokoládový,
čokoláda hořká,
máslo,
ořechy vlašské
Komentáře (5)
Marie Svarcova: Maruško děkuji.