Kebab pro vegetariány
Tento známý pokrm můžeme připravit i ve vegetariánské verzi. Základem je namočená a rozmixovaná červená čočka, směs orestované zeleniny a výrazné koření. Vše smícháme a vytvoříme šišky, které osmažíme dozlatova.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 494 kJ / 1 313 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,13 g |
| Tuky | 15,84 g |
| Vláknina | 63,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,91 g |
| Sůl | 8,92 g |
| Sacharidy | 203,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku propláchneme a namočíme ji na cca 30 minut do vody.
Krok 2: Do mísy vložíme nakrájené zelí. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev, bramboru, oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zázvor. Ochutíme solí a kořením.
Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a připravenou směs orestujeme, přibližně 5-10 minut. Necháme zchladnout.
Krok 4: Čočku slijeme a vložíme do vyšší nádoby. Přidáme k ní nakrájenou petržel, citronovou šťávu a ponorným mixerem rozmixujeme.
Krok 5: Rozmixovanou čočku promícháme s připravenou zeleninovou směsí. Přidáme strouhanku a prášek do pečiva, důkladně promícháme.
Krok 6: Utvoříme menší šišky - kebaby. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme je dozlatova.
Zveřejněno 27. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kebab pro vegetariány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJn93
Moje poznámka
Kebab pro vegetariány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJn93
Nejnovější recepty
Mandarinková roláda z bílků
Přidáno před 25 minutami
Tyčinky se sýrem a kmínem
Přidáno před 1 hodinou
Smažený candát na másle podle Marka Raditsche
Přidáno před 2 hodinami
Linecké růžičky
Přidáno před 4 hodinami
Pošírovaný siven podle Marka Raditsche
Přidáno před 4 hodinami
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 5 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koule v rajdě - dietní a skvělé
Jan Nemec před 1 hodinou
Tvarohovo-jablková bábovka
Vladka321 před 1 hodinou
Linecké cukroví
jarmila58 před 2 hodinami
Křupavé a chutné houstičky podle babičky
MarinetteQueen3 před 2 hodinami
Kedlubnová polévka
Kajkajak před 2 hodinami
Pracny
xx_nattali_xx před 2 hodinami
Vanilkové rohlíčky
xx_nattali_xx před 2 hodinami
Perníčky
xx_nattali_xx před 2 hodinami
Koprová omáčka
RomanaMonika před 3 hodinami
Banánové brownies
Vladula92 před 4 hodinami
Suroviny:
čočka červená,
zelí bílé,
cibule,
mrkev,
brambory,
česnek,
zázvor čerstvý,
sůl,
koření garam masala,
pepř cayenský,
prášek do pečiva,
strouhanka,
pepř mletý,
petrželka,
citron,
olej olivový,
olej
Komentáře (9)
Nadi, nevařila, byla namočená, rozmixovaná na jemnou kaši a potom se tepelně zpracuje smažením. Inspiroval mě recept, který jsem před časem viděla na youtube, ale asi by nebyl vůbec problém čočku předem uvařit a až potom rozmixovat.