Vepřové ptáčky na víně
Jeden z tradičních pokrmů naší kuchyně jsou ptáčci. Zarolovaný plátek masa, který je plněný zpravidla vejcem, okurkou a uzeninou. V tomto receptu použijeme vepřovou kýtu, kterou naplníme a podusíme doměkka. Masovou šťávu pak doplníme červeným vínem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 694 kJ / 405 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 18,97 g | 
| Tuky | 15,32 g | 
| Vláknina | 4,50 g | 
| Cholesterol | 518 mg | 
| Sodík | 215 mg | 
| Sůl | 0,42 g | 
| Sacharidy | 15,20 g | 
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Vepřové ptáčky na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Bpn
Moje poznámka
					
				
Vepřové ptáčky na víně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68Bpn
Nejnovější recepty
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 12 minutami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 17 hodinami
	
			
	
Fleky se zelím
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 22 minutami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 2 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 2 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 3 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 4 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 4 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 13 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 15 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 16 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 16 hodinami
						Suroviny:
						
							maso vepřové z kýty, 
						
						
							sůl, 
						
						
							pepř mletý, 
						
						
							hořčice dijonská, 
						
						
							vejce, 
						
						
							okurky sterilované, 
						
						
							klobása, 
						
						
							špek, 
						
						
							cibule, 
						
						
							protlak, 
						
						
							víno červené, 
						
						
							vývar masový, 
						
						
							mouka hladká
						
					
	
			
	
	
Komentáře (3)
Máš je krásné.