Pohanka z varného mixéru a remosky
Pohanka je hodnotná kuchyňská surovina. Někoho ale může odrazovat svou specifickou chutí. Pokud však při přípravě použijeme bylinky a rajčata, ochotně převezme jejich chuť a stane se lahodnou přílohou nebo lehčím hlavním chodem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 719 kJ / 2 084 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,59 g |
Tuky | 53,17 g |
Vláknina | 56,11 g |
Cholesterol | 181 mg |
Sodík | 5,13 g |
Sůl | 12,40 g |
Sacharidy | 297,05 g |
Postup přípravy
Propláchneme na sítku pohanku a vložíme ji do nádoby mixéru. Spustíme přístroj na 12 minut, teplotu 100 °C a zpětný chod nožů. Krok 3: Mezitím vymažeme sádlem 2 formy na koláč nebo jiné nízké zapékací nádoby, které se vejdou do remosky. Nakrájíme slaninu i klobásu na kousky. Krok 4: Po dokončení varného programu necháme pohanku ještě asi 5 minut dojít v nádobě mixéru. Pak ji navrstvíme do forem a poklademe klobásou a slaninou. Krok 5: Do remosky na dno dáme kovovou mřížku na nožičkách, tím přiblížíme koláčovou formu zdroji tepla a zkrátíme tak dobu zapékání. Stačí pouze pár minut aby se slanina roztavila a klobása pustila chuť. Krok 6: Podáváme za tepla, bohatě obložené zeleninou, ať již kvašenou a sterilovanou nebo čerstvou.
Zveřejněno 8. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanka z varného mixéru a remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rDM3
Moje poznámka
Pohanka z varného mixéru a remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rDM3
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Suroviny:
pohanka,
cibule červená,
cibule,
česnek,
rajče,
petržel,
koriandr,
sůl,
pepř mletý,
voda,
slanina anglická,
klobása,
sádlo
Komentáře (3)
.