Pohanka z varného mixéru a remosky
Pohanka je hodnotná kuchyňská surovina. Někoho ale může odrazovat svou specifickou chutí. Pokud však při přípravě použijeme bylinky a rajčata, ochotně převezme jejich chuť a stane se lahodnou přílohou nebo lehčím hlavním chodem.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 719 kJ / 2 084 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 79,59 g |
Tuky | 53,17 g |
Vláknina | 56,11 g |
Cholesterol | 181 mg |
Sodík | 5,13 g |
Sůl | 12,40 g |
Sacharidy | 297,05 g |
Postup přípravy
Propláchneme na sítku pohanku a vložíme ji do nádoby mixéru. Spustíme přístroj na 12 minut, teplotu 100 °C a zpětný chod nožů. Krok 3: Mezitím vymažeme sádlem 2 formy na koláč nebo jiné nízké zapékací nádoby, které se vejdou do remosky. Nakrájíme slaninu i klobásu na kousky. Krok 4: Po dokončení varného programu necháme pohanku ještě asi 5 minut dojít v nádobě mixéru. Pak ji navrstvíme do forem a poklademe klobásou a slaninou. Krok 5: Do remosky na dno dáme kovovou mřížku na nožičkách, tím přiblížíme koláčovou formu zdroji tepla a zkrátíme tak dobu zapékání. Stačí pouze pár minut aby se slanina roztavila a klobása pustila chuť. Krok 6: Podáváme za tepla, bohatě obložené zeleninou, ať již kvašenou a sterilovanou nebo čerstvou.
Zveřejněno 8. 2. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pohanka z varného mixéru a remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rDM3
Moje poznámka
Pohanka z varného mixéru a remosky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rDM3
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 11 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 12 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 20 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 3 minutami
Jahodové muffins
kahus308 před 16 minutami
Meruňkový koláč
Evellinka před 43 minutami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 2 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 2 hodinami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 7 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 8 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 9 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 9 hodinami
Suroviny:
pohanka,
cibule červená,
cibule,
česnek,
rajče,
petržel,
koriandr,
sůl,
pepř mletý,
voda,
slanina anglická,
klobása,
sádlo
Komentáře (3)
.