Suroviny pro 1 kus
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 579 kJ / 3 724 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,90 g |
| Tuky | 191,49 g |
| Vláknina | 13,80 g |
| Cholesterol | 1,37 g |
| Sodík | 626 mg |
| Sůl | 2,05 g |
| Sacharidy | 406,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a pak jemně nastrouhané vlašské ořechy. Následně přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Krok 4: Nakonec už do těsta lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy. Krok 5: Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 160-165 °C pečeme orientačně 45 minut. Propečenost pak vyzkoušíme špejlí, musí zůstat suchá. Krok 6: Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
V dostatečném předstihu zapneme troubu a necháme ji předehřát na 160-165 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Z bílků vyšleháme pevný sníh. Krok 3: Žloutky utřeme s cukrem do pěny, přidáme změklé máslo a pak jemně nastrouhané vlašské ořechy. Následně přidáme po částech mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Krok 4: Nakonec už do těsta lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do připravené bábovkové formy. Krok 5: Formu s těstem vložíme do předehřáté trouby a při teplotě 160-165 °C pečeme orientačně 45 minut. Propečenost pak vyzkoušíme špejlí, musí zůstat suchá. Krok 6: Po upečení bábovku vyklopíme a necháme vychladnout.
Zveřejněno 23. 3. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Oříšková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Aj
Moje poznámka
Oříšková bábovka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1Aj
Nejnovější recepty
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 3 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 17 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 18 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 22 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Slepice na paprice
vladhn před 8 minutami
Medovníkové koule
milhausz1984 před 16 minutami
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
milhausz1984 před 17 minutami
Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)
Rebeca před 24 minutami
Lázeňské rohlíky
kunananuk před 29 minutami
Knedlík z domácí pekárny
Rebeca před 30 minutami
Chutné vafle
GitaV před 1 hodinou
Sedlácké fondue
vitula1 před 5 hodinami
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 17 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 17 hodinami
Tématické fráze:
recept na oriskovou babovku,
bábovka recept,
babovka,
doba pečení bábovky,
recept na babovku,
babovka hrnečková,
hrnickova orechova babovka,
babovka doba peceni,
mafiny hrnkové,
oriskovababovka,
ořechová bábovka hrníčková,
ořížková bábovka,
oříšková bábovka s čokoládou,
ořechová babovka hrnková,
hrnková ořechová bábovka,
recept na oříškovou bábovka,
peceme babovku,
recepty na oříškovou bábovku,
výborná bábovka hrníčková,
oriskovy moucnik
Suroviny:
vejce,
cukr krystal,
cukr vanilkový,
máslo,
ořechy vlašské,
mouka polohrubá,
prášek do pečiva,
mléko,
tuk,
mouka hrubá
Komentáře (21)
- teplota/doba pečení udaná v receptu naprosto nedostačující (nebo se mi asi zrovna rozbila trouba)-bábovka byla na povrchu skoro skoro bílá -180 a 45 min. by bylo asi lepší (a to vždy musím dávat teplotu spíše nižší než udávají v receptech, protože mi troba peče dobře)no ale dopekla jsem jí nakonec nějak
- takže bohužel celkově: