Mioshiru /tradiční japonská polévka/ s třemi druhy ryb.

Moshe Kuchař: Moshe

Doba přípravy: cca 20 min 5 porcí Polévky 10 názorů

Suroviny

sójová pasta Miso
tuňákový vývar
losos
tuňák
máslová ryba
rýžové nudle
Wakame řasy
mrkev
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Skôr ako začneme pripravíme si vývar z tuniaka. Vo vode uvaríme nasekaného tuniaka, nepridávame žiadne koreniny. Varíme až kým sa tuniak nerozpadne a po uvarení cez plátno precedíme. Necháme zovrieť a pridáme miso pastu podľa chuti. Cca na liter asi tak 100gr.

  2. Pri tom ako sa nám uvaril vývar sme nakrájali riasy a mrkvu na rezance a uvarili v osolenej vode. K vriacemu vývaru pridáme uvarenú mrkvu a riasy, dochutíme soľou a necháme prevrieť. Keď nám polievka vrie okamžite nalejeme do misiek na ryžové rezance a vložíme na kocky nakrájané ryby. Pokým polievka trochu schladne ryba sa uvarí.

Poznámka

Táto polievka je určená hlavne pre priaznivcov sushi :) Prajem dobrú chuť. Len pre zaujímavosť, miso polievka sa v japonsku pripravuje na 45 spôsobov. Základom je dashi a miso, ďalšie suroviny závisia od oblasti kde sa pripravuje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Mioshiru /tradiční japonská polévka/ s třemi druhy ryb.

  • Moshe Moshe(autor receptu)

    http://www.asiafood.cz/ skus tento link skutocne su kvalitny a posielaju velmi promtne.:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Polévka zajímavá, ukládám, mrknu u nás ve zdravé výživě, tam mají leccos ;-):yes:

    Odpovědět

  • vybusna vybusna(moderátorka)

    corall+emmy...velmi rada ta vidim;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Moshe, dík za vysvětlení, trošku jsem o tom uvažovala, když máš uvedenou znalost hebrejštiny/jidas. Dřív jsme byli spojení pod Toprecepty. cz a pak jsme se domluvili, že to uděláme pro obojí, aby to bylo v našich řečích a plně tomu rozumněli;-)

    Odpovědět

  • Corall+Emmy 30.9.2006 Corall+Emmy 30.9.2006

    Velmi lakava polevka, ulozila jsem si recept a vyzkousim

    Odpovědět

  • Moshe Moshe(autor receptu)

    Jitka B: Dakujem pekne.

    Odpovědět

  • Jitka B Jitka B

    Také Vás vítám na českých topkách. Sleduji i slovenské topky, kde jsou Vaše zajímavé recepty :yes:.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Velmi originální;-)

    Odpovědět

  • Moshe Moshe(autor receptu)

    Ahoj a dakujem za krasne uvitanie. Meno je zvlastne preto lebo som zid a meno je zidovske. Ja prispievam skor na topky.sk. Moja specializacia je rozna, ale som majster sushi tak preto tato polievka. Ingrediencie su bezne k dostaniu aj cez internet. Najlepšie ceny a kvalita je tu http://www.asiafood.cz/

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Moshe, já tě vítám u nás v naší Topácké rodině, jíž si se právě stal dalším členem a přeji ti, aby se ti tu líbilo a našej si tu spousty dobrých receptů;-):-K
    Máš velmi zvláštní jméno a asi bude japonská kuchyně tvým koníčkem-polévka je zvláštní, jen někdy bude problém s tím kořením a různými jejich omáčkami, nevím, jestli je to běžně dostupné a specielní prodejnu tu nemáme, ale ty máš 1.bod:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: asiafood japonská ryba asiafood.cz japonska kuchyne recepty japonská kuchyně recepty na ryby japonská polévka recept polévka vo japonská lososová polévka japonské ryby japonské. ryby japonska polevka s rybou japonská polévka miso recept ryby japonska japonska kuchyne polevky japonská ryba recept japonská polévka miso japonské mrkvové jak japonci vari rybi polivku japonská ryba su japonska polievka