Koláčky z Vacenovic
Upečte s námi lahodné a jemné koláče, plné tvarohové náplně! Těsto je díky použitému tuku úplně hedvábné a projeví se to i na hotových koláčích. V den pečení mají božskou chuť, a stejně výborné jsou i další dva dny - pokud je rodina nesní dříve.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 29 037 kJ / 6 940 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 154,02 g |
| Tuky | 391,12 g |
| Vláknina | 17,80 g |
| Cholesterol | 1,77 g |
| Sodík | 478 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 692,10 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 12. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Koláčky z Vacenovic
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzRA
Moje poznámka
Koláčky z Vacenovic
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNzRA
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 1 hodinou
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 8 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 14 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 15 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 17 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 55 minutami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 1 hodinou
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 1 hodinou
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 9 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 13 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 13 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 15 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 15 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 15 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
mléko,
žloutek,
olej,
máslo,
cukr krystal,
sůl,
droždí čerstvé,
tvaroh kostka,
máslo,
vejce,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
cukr moučkový,
kůra citronová,
rozinky,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
žloutek,
kůra citronová,
mouka polohrubá
Komentáře (25)
Takže drobenku si babi vytvaruje do válečku, nakrájí na jednotlivé kousky (0,5-1 cm) a rozplácne dlaní do kolečka, nechá pár minut prosušit a pak tlačí přes kráječ na brambory, aby z toho byly čtverečky. Ideálně na plech nebo na utěrku a nechat dosušit
Tak, snad jsem si to dobře zapamatovala
magdalenka: veronika_straka: Tak to mě taky zajímá, o jakou drobenku se jedná.
Hlučínské koláče
Recept ještě nebyl hodnocen 4,9Doufám, že koláčky někdo ze zdejších uživatelů vyzkouší a jejich kvalitu potvrdí i tady