Šumavský bramborák, pečený v troubě
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 319 kJ / 1 510 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,82 g |
| Tuky | 47,04 g |
| Vláknina | 25,92 g |
| Cholesterol | 921 mg |
| Sodík | 2,08 g |
| Sůl | 4,63 g |
| Sacharidy | 172,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uzené maso uvaříme (nejlépe krkovici; maso nesmí být moc libové - brambory potřebují tuk) a pak nakrájíme na kostičky.
Krok 2: Nastrouháme syrové brambory a česnek, přidáme vejce, trochu majoránky, osolíme a opepříme (množství surovin je jen orientační, záleží na individuální chuti - těsto je ale prakticky stejné, jako na klasický smažený bramborák). Pak do směsi zamícháme nakrájené vařené uzené maso. Těsto můžeme v případě potřeby zahustit troškou hrubé mouky (ale opravdu jen výjimečně, pokud by v něm bylo moc tekutiny).
Krok 3: Pekáč vymažeme sádlem, vysypeme hrubou moukou a nalijeme těsto. Bramborák by měl být vysoký asi 2-4 cm. Na uvedené množství vyhovuje vyšší pekáč, velikosti "na kuře".
Krok 4: V troubě pečeme hodinu při 230 °C.
Krok 5: Podle chuti je možno na talíř přidat trochu syrového kysaného zelí.
Zveřejněno 1. 5. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šumavský bramborák, pečený v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qwJR
Moje poznámka
Šumavský bramborák, pečený v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qwJR
Nejnovější recepty
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Domácí veka
Přidáno před 13 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 14 hodinami
Pórkový salát s vejci a jogurtovou zálivkou
Přidáno před 19 hodinami
Mrkvové lívanečky s borůvkovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Poctivý vepřový burger v domácí housce
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sedlácké fondue
vitula1 před 1 hodinou
Jemné domácí houskové knedlíky
Pecenesele před 13 hodinami
Rychlé nočky z kefíru
Praevka před 13 hodinami
Kančí žebra s řeznickým salátem
sedmikraska 77 před 14 hodinami
Čočka na kyselo (bez mouky)
Markeeta před 16 hodinami
Pudinkové slepované cukroví
Panova před 17 hodinami
Pečené uzené koleno s černým pivem
[email protected] před 19 hodinami
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 20 hodinami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 20 hodinami
Suroviny:
brambory,
česnek,
vejce,
sůl,
pepř,
majoránka,
maso uzené,
mouka hrubá,
sádlo,
zelí kysané
Komentáře (2)