Těstoviny s lososem ve smetanové omáčce s koprem

maris Kuchařka: maris

Těstoviny 7 názorů

Suroviny

400 g těstovin
300 g lososa
150 ml smetany ke šlehání
několik snítek čerstvého kopru
citronová šťáva
sůl
čerstě mletý bílý pepř
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Lososa zbavíme kůže a nakrájíme na menší kousky.
    V hlubší pánvi rozehřejeme trochu oleje, vložíme rybu, osolíme ji a krátce orestujeme.
    Přidáme smetanu a společně povaříme.

  2. Těstoviny připravíme podle návodu. Scedíme je a promícháme s obsahem pánve. Na závěr dochutíme citronovou šťávou, solí, bílým pepřem a posypeme jemně krájeným koprem.

Poznámka

Existuje nepsané pravidlo, že ryba by se neměla kombinovat se smetanou, ale losos je zřejmě výjimka, která potvrzuje pravidlo, bylo to moc dobré.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 31 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Těstoviny s lososem ve smetanové omáčce s koprem

  • hosta hosta(moderátorka)

    Pěkné - to jsou ale půvabné pruhované mašličky:-):yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: :-D To se přiznám, že doma ne vždy. Ale když jsem v Itálii, nikdy si nedávám kapučíno později, mám úctu k jejich tradici. :-*

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    Takže kapučíno si dáváte taky max. do 11:00, že? :-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    casino: Košer jídla neznám, neřeším, nedodržuju. Já mám spíš jihoevropské chutě a moje kamarádka říká, že Ital by k rybě sýr nedal. Tak se tím už pár let řídím. :-)

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    Ryba a sýr?
    No, podle parve je to košééér, pokud má rybka šupiny, že :-K

    Odpovědět

  • maris maris(autorka receptu)

    zizala: děkuju Jaruško:-), já to slyšela právě i o smetaně, ale ono se toho napovídá, že jo:-D Kapr s křenem musí být výborný:-8:yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ty těstoviny jsou moc hezké :yes:. Já znám pravidlo o rybě a sýru, smetana myslím rybě občas i "sluší". Dělávám kapra s křenem, který se v závěru pokape smetanou a je moc dobrý ;-).

    Odpovědět

Zapomněl/a jsem heslo