Čokoládové řezy s čokokrémem a šlehačkou
Pokud milujete čokoládu, určitě ochutnejte tyto výborné řezy. Nadýchaný čokoládový korpus je potřený výraznou rybízovou marmeládou a tvarohovo-čokoládovým krémem. Vše doplňuje čokoládová poleva a šlehačka, kterou můžete ochutit Pikaem.
Suroviny pro 1 plech
Plech o velikosti 34x34 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 935 kJ / 3 091 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 107,80 g |
| Tuky | 144,98 g |
| Vláknina | 10,20 g |
| Cholesterol | 1,72 g |
| Sodík | 1,33 g |
| Sůl | 3,18 g |
| Sacharidy | 333,76 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zapneme troubu na 180 °C a plech vyložíme papírem na pečení. Papír lehce potřeme 3-4 kapkami oleje. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky, odvážíme ostatní suroviny a rozpustíme máslo.
Krok 2: Do šlehací mísy dáme nejprve bílky se solí a šleháme, než začnou houstnout, na plné obrátky. Poté postupně přidáme cukr a šleháme do hustých špiček sníh. Postupně po jednom zašleháme do sněhu žloutky.
Krok 3: Smícháme mouku, prášek a Solamyl, prosejeme. Do ušlehané směsi zašleháme máslo a čokoládu a nakonec zlehka vmícháme moučnou směs.
Krok 4: Vlijeme na plech a dáme péct. Po 3 minutách snížíme teplotu na 170 °C a dopečeme podle trouby 8-10 minut. Zkusíme špejlí. Jakmile se odděluje těsto od boků plechu, je upečeno.
Krok 5: Korpus vyndáme na mřížku a necháme zcela vychladnout. Mezitím z uvedených ingrediencí ušleháme krém a v jiné míse ušleháme šlehačku na zdobení (do části můžeme přidat Pikao).
Krok 6: Vychladlý korpus rozdělíme na poloviny a obě potřeme lehce džemem. Na jednu polovinu rozetřeme polovinu krému a svineme pomocí papíru tenkou roládku. Druhou polovinu korpusu ještě překrojíme na poloviny, jednu potřeme krémem a druhou přitiskneme džemem potřenou stranou na krém.
Krok 7: Čokoládu rozpustíme, přidáme máslo a olej.
Krok 8: Slepený pruh i roládku potřeme čokoládovou polevou, nebo pomocí bublinkové fólie potřené čokoládou obalíme, jakmile čokoláda mírně tuhne. Necháme ztuhnout úplně a fólii odstraníme. Nakrájíme nožem namáčeným v horké vodě a ozdobíme šlehačkou.
Zveřejněno 24. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládové řezy s čokokrémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk9k4
Moje poznámka
Čokoládové řezy s čokokrémem a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rk9k4
Nejnovější recepty
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno před 20 hodinami
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno před 20 hodinami
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vrstvený salát
Haname před 26 minutami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 1 hodinou
Sýrová omáčka
Tamarilka před 4 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 4 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 4 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 4 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 5 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 5 hodinami
Mila kuličky
Marule před 5 hodinami
Filé z tresky na citronovém pepři a kmínu
Olympus před 7 hodinami
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
sůl,
mouka hladká,
kypřící prášek,
solamyl,
máslo,
čokoláda,
tvaroh,
čokoláda,
pudink bez vaření,
cukr,
čokoláda,
máslo,
olej,
smetana,
pikao,
džem rybízová,
zdobení čokoládové,
olej
Komentáře (13)
Myslíš, že to zvládnu? To vypadá úžasně…
A mám tu už asi tři měsíce tubu Pikaa ,tak ji konečně využiju
Hezkou, nejen ,neděli