Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Chřest je nejlepší v období sklizně. Využijte tuto krátkou dobu a připravte ho na páře s holandskou omáčkou a pečenými plátky šunky. Jemný chřest s dobře ochucenou omáčkou se hodí podávat s opečenými plátky brambor, nebo i s bagetkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 563 kJ / 1 569 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 18,54 g |
Tuky | 157,16 g |
Vláknina | 16,00 g |
Cholesterol | 1,06 g |
Sodík | 90 mg |
Sůl | 0,26 g |
Sacharidy | 13,65 g |
Postup přípravy
Do hrnce nalijeme trochu vody, vložíme pařáček a chřest uvaříme na skus na páře. Krok 2: Omáčku připravujeme v mikrovlnné troubě.
Nejprve rozpustíme máslo. V míse vhodné do mikrovlnné trouby našleháme žloutky s vínem (vodou) a postupně přidáváme vlažné máslo.
Směs vaříme v MT na 500 W 1 minutu. Promícháme a vaříme ještě další 1 minutu.
Hotovou omáčku prošleháme, ochutíme citronovou šťávou, solí a čerstvě mletým bílým pepřem. Krok 3: Plátky šunky opečeme na pánvi na lžíci přepuštěného másla. Krok 4: Chřest a šunku rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a doplníme libovolnou přílohou. Hodí se pečené plátky brambor, ale lze jen s bagetkou.
Zveřejněno 25. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQgl
Moje poznámka
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PNQgl
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 5 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 5 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 5 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 18 minutami
Zapečený špenát
chocho před 2 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 2 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 4 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 6 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 7 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 8 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 8 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Suroviny:
chřest zelený,
šunka od kosti,
ghee,
máslo,
žloutek,
víno bílé,
šťáva citronová,
sůl,
pepř bílý mletý
Komentáře (5)