Guláš na jedničku
Připravit dobrý guláš není těžké. Stačí použít dostatek cibule a nechat masu při dušení dost času, aby bylo měkké a šťavnaté. Kromě sladké papriky přidáme i trochu ostré, díky tomu bude guláš pikantní.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 461 kJ / 1 544 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 175,73 g |
Tuky | 70,93 g |
Vláknina | 26,68 g |
Cholesterol | 407 mg |
Sodík | 392 mg |
Sůl | 0,75 g |
Sacharidy | 44,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Česnek rozmačkáme na prkénku s trochou soli.
Krok 2: Sádlo rozehřejeme v kastrolu nebo v hluboké pánvi. Přidáme cibuli a smažíme, až zesklovatí. Pak přidáme česnek a mletou papriku a smažíme, až začne vonět a měnit barvu do tmavší červené. V tuto chvíli přidáme maso. Postupně, aby se neochladil hrnec.
Krok 3: Maso osmahneme ze všech stran - stále mícháme. Přidáme zbytek koření. Zalijeme horkým vývarem (asi tak 1 cm) a dusíme do měkka. Osolíme podle chuti.
Krok 4: Když je maso měkké, za stálého míchání přisypeme polohrubou mouku přes čajové sítko, nevzniknou tak hrudky. Hustotu odhadneme během míchání. Vaříme ještě 15 minut, občas zamícháme.
Krok 5: Podáváme s bramborami nebo knedlíkem.
Zveřejněno 26. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Guláš na jedničku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7GG
Moje poznámka
Guláš na jedničku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW7GG
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 1 hodinou
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 3 hodinami
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 6 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 7 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 1 hodinou
Zapečený špenát
chocho před 3 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 3 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 4 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 5 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 7 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 8 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 9 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 9 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 10 hodinami
Suroviny:
maso hovězí,
cibule,
česnek,
sádlo,
paprika sušená sladká,
kmín celý,
pepř mletý,
paprika sušená pálivá,
sádlo,
vývar masový,
mouka polohrubá,
sůl
Komentáře (6)
Pokud napřed přidáte papriku a až pak bude restovat maso, tak vám guláš zhořkne.