Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Vepřové plátky jsou na našem jídelníčku často, a tak mnohdy přemýšlíme, jak je upravit. Naložte je přes noc do jogurtu, maso se dokonale zjemní a zkřehne. Poté stačí plátky orestovat a připravit k nim snadnou omáčku s výrazným argentinským kořením.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 976 kJ / 711 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,91 g |
| Tuky | 35,48 g |
| Vláknina | 14,16 g |
| Cholesterol | 215 mg |
| Sodík | 184 mg |
| Sůl | 0,30 g |
| Sacharidy | 26,20 g |
Postup přípravy
nejméně přes noc (klidně 24 hodin i déle) v uzavíratelné misce v chladničce. Maso bude šťavnaté a krásně měkké. Krok 2: Maso vyndáme 30 minut před úpravou z chladničky, aby získalo pokojovou teplotu. Poté otřeme papírovou utěrkou přebytečný jogurt, plátky osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Klademe do rozehřáté pánve s tukem a zvolna opečeme z obou stran. Krok 3: Zatím oloupeme a nakrájíme cibuli na tenké měsíčky a očištěnou hlívu na nudličky. Maso dáme stranou, dle potřeby přidáme tuk a osmahneme cibuli dozlatova, přidáme hlívu, argentinské koření a papriku. Krok 4: Krátce zarestujeme a vrátíme maso. Podléváme vývarem nebo horkou vodou a podusíme doměkka. Osmažená cibule a mouka z obalení masa dostatečně zahustí omáčku. Krok 5: Dochutíme dle potřeby solí nebo chilli a hojně zasypeme nasekanou petrželovou natí.
Necháme probublat a podáváme s rýží, těstovinami nebo s chlebem.
Zveřejněno 3. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLv8
Moje poznámka
Vepřová plec na hlívě a argentinském koření
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5yLv8
Nejnovější recepty
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Přidáno před 9 hodinami
Králík na rajčatech a olivách
Přidáno před 10 hodinami
Mleté maso po čínsku
Přidáno před 10 hodinami
Plněné okurky s kapií
Přidáno před 10 hodinami
Bramborovo-cibulový krém se slaninou
Přidáno před 11 hodinami
Rizoto s tuňákem a sušenými rajčaty
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Malé housky nebo rohlíčky
Evculina84 před 3 hodinami
Kotlety v cidru s jablky a šalvějí
Ted před 6 hodinami
Salát Little Gem (římský) s nivou a vejci
Kajkajak před 6 hodinami
Čočková polévka s párkem
Kajkajak před 7 hodinami
Řezy ORGASMUS
VerkaDvorakova před 9 hodinami
Krkovička z trouby
bint2103 před 9 hodinami
Jablečný štrúdl z domácího těsta
Cadule před 9 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
Hana1234 před 10 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
Mart1neek před 10 hodinami
Frankfurtská polévka s brambory, mlékem a smetanou
Machachar před 10 hodinami
Suroviny:
plec vepřová,
jogurt bílý,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
chilli,
koření,
mouka hladká,
sádlo,
cibule,
hlíva ústřičná,
vývar masový,
petržel
Komentáře (3)