Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 19 336 kJ / 4 621 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,45 g |
| Tuky | 2,88 g |
| Vláknina | 14,88 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 80,06 g |
| Sůl | 200,19 g |
| Sacharidy | 1 098,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Uvaříme rýži dle návodu na pytlíku, ale nejlepší je na jeden hrnek studené osolené vody stejný díl propláchnuté rýže, přivedeme k varu a pozvolna vaříme přikryté 15 minut, než se vyvaří voda a pak necháme ještě asi 10 minut odpočinout.
Krok 2: Připravíme rozvar na rýži: Všechny ingredience smícháme v kastrůlku, necháme zahřát, než se vše rozpustí, a ještě horké přidáme do rýže.
Na 500 g rýže jen 100 ml (maximálně 150 ml), podle chuti. Mícháme zlehka, nesmí nám vzniknout kaše, ale nadýchaná rýže. Krok 3: Rohožku na sushi obalíme potravinářskou fólií, aby se neušpinila, a řasu rozstřihneme napůl (vše ve fotogalerii).
Na řasu dáme na maki sushi do 2/3 rýži, na ní např. lososa a pevně zamotáme. Rolku krájíme na stejné díly (1 rolka = 8 ks).
Na uramaki sushi se dává rýže na celou polovinu a otočí se. Náplň se dává na řasu a pak stejný postup. Zamotat a nakrájet (viz. Foto). Krok 4: Podáváme se sójovou omáčkou, zázvorem a wasabi.
Na 500 g rýže jen 100 ml (maximálně 150 ml), podle chuti. Mícháme zlehka, nesmí nám vzniknout kaše, ale nadýchaná rýže. Krok 3: Rohožku na sushi obalíme potravinářskou fólií, aby se neušpinila, a řasu rozstřihneme napůl (vše ve fotogalerii).
Na řasu dáme na maki sushi do 2/3 rýži, na ní např. lososa a pevně zamotáme. Rolku krájíme na stejné díly (1 rolka = 8 ks).
Na uramaki sushi se dává rýže na celou polovinu a otočí se. Náplň se dává na řasu a pak stejný postup. Zamotat a nakrájet (viz. Foto). Krok 4: Podáváme se sójovou omáčkou, zázvorem a wasabi.
Zveřejněno 27. 2. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sushi (recept + fotopostup)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41m6
Moje poznámka
Sushi (recept + fotopostup)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/41m6
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 45 minutami
Grinchův elixír
Přidáno před 15 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 18 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 18 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 19 hodinami
Salát Emerald
Přidáno před 21 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka III
Marcela.Ma. před 1 hodinou
Kapří hranolky
loing před 10 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 10 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 10 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 10 hodinami
Kokosová vosí hnízda
Evculina84 před 11 hodinami
Těstovinový salát Vltavín
Jan Nemec před 11 hodinami
Nejlepší marokánky
Petruse2503 před 12 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
jana.r před 12 hodinami
Suroviny:
rýže sushi,
rýže,
cukr,
sůl,
ocet rýžový,
losos,
tuňák,
avokádo,
okurka čerstvá,
krabí tyčinky,
řasa nori
Komentáře (4)