Mandlová houbová omáčka
Houbovou omáčku připravujeme tradičně jako krémovou, smetanovou. Toužíte-li po změně, vyzkoušejte tuto verzi. Mražené povařené houby smícháme s řapíkatým celerem, cibulí a na finále také s mandlemi. Ty budou skvělým křupavým elementem směsi.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 797 kJ / 907 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 22,86 g |
| Tuky | 66,79 g |
| Vláknina | 25,55 g |
| Cholesterol | 27 mg |
| Sodík | 30 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 42,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mražené nakrájené houby krátce povaříme a odstavíme.
Krok 2: Nakrájený celer a cibuli zpěníme s kmínem na sádle. Houby scedíme, přidáme na základ, zasypeme moukou, promícháme a podlijeme vodou, ve které jsme houby vařili.
Krok 3: Vaříme do provaření mouky a zhoustnutí omáčky. Následně přidáme mandle a dochutíme solí. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.
Zveřejněno 29. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mandlová houbová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR8oW
Moje poznámka
Mandlová houbová omáčka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR8oW
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 14 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 15 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 16 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 17 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 20 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 1 hodinou
Domácí chléb II.
Penkapa před 1 hodinou
Bramboračka
danal před 3 hodinami
Dalmatské čufty
Ceesay před 10 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 13 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 14 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 16 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 17 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 18 hodinami
Suroviny:
houby mražené,
cibule,
celer řapíkatý,
sádlo,
mandle,
kmín celý,
mouka hladká,
sůl,
voda
Komentáře (10)
Sem vkládejte POUZE osvědčené, vyzkoušené recepty. Prosím i o úpravu tohoto receptu, není důvod čtenářům radit, aby se k houbám chovali tak, že lidem mohou vzniknout zdravotní obtíže.
Okamzite jsme je osusili hadrikem a rovnou hodili na pekne rozpalenou panev, aby se z nich voda co nejrychleji odparila
Mrazene houby na omacku bych nikdy nepredvarovala, ale dala je rovnou na tuk s osmazenou cibuli a v mem pripade i se stouzkem cesneku.
Susene houby je urcite treba predem namocit, nebot jsou to HOUBY, nasavaji do sebe vodu a zmeknou.
Syrove nebo mrazene houby uz maji tu svoji prirodni vonavou a super koncentrovanou "tekutinu", netreba je namacet, ba naopak