Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami
Jedním z oblíbených částí vepřového masa je bezesporu krkovice, která je šťavnatá a můžete ji jakkoliv upravit a vždy si na ní pochutnáte. Připravte ji v kombinaci se sušenými houbami, rajčaty a pikantní omáčkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 071 kJ / 973 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,14 g |
| Tuky | 63,56 g |
| Vláknina | 12,56 g |
| Cholesterol | 171 mg |
| Sodík | 2,11 g |
| Sůl | 4,95 g |
| Sacharidy | 29,63 g |
Postup přípravy
Krok 1: Sušené houby dáme do misky a zalijeme teplou vodou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
Krok 2: Očištěné plátky krkovičky osušíme papírovou utěrkou, mírně naklepeme a několikrát nařízneme okraje. Poté maso osolíme, opepříme a obalíme v mouce.
Krok 3: V rozehřáté pánvi na sádle opečeme maso z obou stran dozlatova, vyndáme a dáme bokem. Do výpeku dáme oloupanou cibuli a opečeme do zlatohnědé barvy.
Krok 4: Přidáme konzervovaná rajčata a houby i s vodou, ve které byly namočené. Dále přidáme česnek, rajčatovou i paprikovou pastu a sójovou omáčku (opatrně pasty i sójová omáčka jsou slané). Přivedeme k varu, vrátíme do pánve maso a při snížené teplotě dusíme cca 20 minut do měkka.
Krok 5: Během dušení dle potřeby podlijeme vývarem, nejlépe vepřovým nebo hovězím. Není třeba již ničím zahušťovat, cibule a mouka z obalení masa dostatečně stačila k zahuštění.
Krok 6: Dle potřeby dochutíme solí nebo podle kyselosti rajčat maličko přisladíme (dle mé chuti nebylo potřeba). Podáváme s bramboráčky, hranolkami nebo rýží.
Zveřejněno 3. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk0lK
Moje poznámka
Krkovice v pikantní omáčce s rajčaty a houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk0lK
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 14 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 2 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 2 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 3 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 3 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 5 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 7 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 9 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 9 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 9 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 10 hodinami
Suroviny:
krkovice vepřová,
sůl,
pepř mletý,
mouka hladká,
sádlo,
cibule,
rajče sekané,
houby sušené,
česnek,
protlak rajčatový,
protlak,
sojová omáčka světlá,
vývar masový,
cukr
Komentáře (3)
Recept se mi moc líbí, děkuji…