Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šťáva k masu

Máte upečené dobré kuře, vepřovou pečeni, nebo kousek hovězího masa a přitom chybí chutný sos na přelití? Není tak těžké si ho připravit bokem a mít ho dostatek na nakrájenou pečeni i jakoukoliv vhodnou přílohu.

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 921 kJ /
698 kcal
Bílkoviny6,74 g
Tuky65,67 g
Vláknina6,46 g
Cholesterol 69 mg
Sodík 813 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy18,75 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Špek nakrájíme na kostičky a rozpustíme, přidáme nakrájenou cibuli a tuk a restujeme do světle hnědé barvy. Krok 2: Dále přidáme nasekaný česnek a zaprášíme moukou. Opražíme za stálého míchání. Krok 3: Zalijeme vývarem a pilně mícháme, pokud je třeba ještě přidáme vývar. Provaříme asi 25 minut. Pokud máme z masa výpek, přidáme ho do šťávy. Krok 4: Omáčku rozmixujeme tyčovým mixérem a přecedíme. Nakonec vmícháme máslo a již nevaříme.

TIP: Jak udělat omáčku z výpeku

Zveřejněno 10. 12. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťáva k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZYGn

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šťáva k masu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZYGn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Skvělá šťáva přidal jsem zauzenou papriku a jak fík 👍 Děkuji

pazderka83: To mám radost, moc děkuji :-K

Dala jsem sádlo i se škvarky. Na něm jsem osmažila slaninu. Pak dle postupu v receptu. Omáčka byla opravdu výborná.

tomasmalina: děkuji :-K

krásně to vypadá<3

Marie Svarcova: Děkuji Maruško. Já běžně dělám přímo z výpeku, ale někdy žádný výpek nemám například k uzenému masu a bez sosíku to není ono. Takže si ho vyrobím. Domácí vývar si dělám do zásoby do mrazáku, takže ho má kdykoliv potřebuji. :-K

:-)<3:yes::yes: dobrý nápad dát sem takový recept, to určitě ocení hodně začínajících kuchařek :-K

Suroviny:
špek, cibule, sádlo, česnek, mouka hladká, vývar masový, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu