Postup přípravy
Zveřejněno 29. 7. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Gratinované mangoldové řapíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7kqr
Moje poznámka
Gratinované mangoldové řapíky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/7kqr
Nejnovější recepty
Bramborová scarpaccia se sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou a tofu
Přidáno před 4 hodinami
Domácí libečková sůl
Přidáno před 7 hodinami
Svačinová polévka z masového vývaru, se zeleninou a lahůdkovým párkem
Přidáno před 12 hodinami
Zavařený kedlubnový salát
Přidáno před 12 hodinami
Toust s brokolicí zapečený v troubě
Přidáno před 12 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Verosa před 1 hodinou
Banana bread - banánový chlebíček
dominikahonesova před 1 hodinou
Svíčková na smetaně
Sahula před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč s mákem
Snike2006 před 1 hodinou
Koláč z cukety
Vampi před 3 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Monika95 před 3 hodinami
Odlehčené kuře na paprice
Picik před 4 hodinami
Rajská omáčka
Maroun416 před 5 hodinami
Nadýchaný piškotový korpus
Rouzis před 5 hodinami
Česnekovo-rajčatová směs bez konzervace
AndreaMachacova před 6 hodinami
Tématické fráze:
mangoldove řapiky recepty,
mangold recepty,
mangold řapíky - recepty,
mangold řapíky,
řapík,
mangoldové řapíky,
mangold řapíky recept,
mangold rapikaty,
mangold,
řapíky mangoldu,
recepty řapíkatý mangold,
recepty na mangold,
mangold řapíky recepty,
řapíkatý mangold recepty,
mangold řapík,
mangold řapíkatý recept,
mangold top recepty,
řapíky z mangolnu příprava,
řapiky,
mangold rapikaty co mám ráda recepty
Suroviny:
mangoldové řapíky,
sůl,
strouhanka,
vejce,
sýr gran moravia,
olej olivový
Komentáře (38)
Recept ještě nebyl hodnocen 4,0
Vyzkoušel jsem dnes 3 recepty (2x Cathleen, 1x tejaja). Tyto pečené řapíky ve strouhance a sýru všichni hodnotili jako nejlepší.
Tak to zatím podle názorů vypadá, že kdybych řapíky zalila vejcem, posypala směsí strouhanky a sýra a to celé krátce zapekla na vyšší teplotu, bylo by to gratinování.
Zato (a nelogicky?) když jsem řapík ve vejci smočila, aby na něm strouhanka s vejcem líp držela a to celé krátce a na vyšší teplotu zapekla (stejně jako v 1. případě), už by to gratinování nemělo být.
zuzun: mangold pěstujeme na zahradě, dá se otrhávat až do mrazů a je opravdu moc dobrý
Recept se mi líbí
No, podle níže zmiňovaného Maillarda typickým příkladem neenzymatického hnědnutí (tedy gratinování
1974andrea:
Děkuji za ten vyhledavač
Hledám furt něco o dělené stravě...; nic moc jsem nenašel, ale avšak jsem se dobral toho, jak Navir na to prdí
1974andrea:
A co si přejete dozvědět se?
Celou dobu si, podle mého názoru celkem logicky, na svůj dotaz i sama odpovídáte...
Inak, som človekom skutkov, nie teórií, a privítala by som od diskutujúcich vloženie receptu na "pravé" gratinované jedlo. Lebo internet máme všetci a vieme si nájsť, čo potrebujeme. Ale vlastný vložený recept obsahuje toho podstatne viac, čo žiadna teória nenahradí.
Nechci rozdmýchávat nějaké diskuse, asi je to jedno, ten recept a jídlo je suprový, ať už je gratinované či opečené
http://blog.giallozafferano.it/iocucinocosi/coste-...
1974andrea: Andri, jen salamandrem to nebude - máme tu plné 3 stránky gratinovaných receptů. A řízek, pečený v troubě taky nebude hotový za 10-15 minut jako tahle zelenina (dobu zapékání jsem dopsala).
Já tu ty komentáře asi nechám, ať si každý počte, popř. hodí svůj názor