Mangoldové řapíky s kari omáčkou

tejaja Kuchařka: tejaja

Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

řapíky mangoldu (množství dle potřeby, cca 10 ks)
2 rajčata
máslo
pepř
sůl
Omáčka:
200 ml jogurtu
1 lžička kari
1 lžička citronové šťávy
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maslo rozohrejeme a stopky mangoldu na ňom opekáme asi 5 minút. Musia ostať chrumkavé.

  2. Všetky prísady na omáčku premiešame.

  3. Paradajky nakrájame na kolieska a rozložíme na tanier. Pridáme stopky mangoldu a prelejeme jogurtovou omáčkou.
    Ihneď podávame.

Poznámka

Mangold pestujem na záhrade roky a vždy vysievam stopkový mangold, teda mangold so širokými stopkami (sú aj odrody s normálnymi úzkymi stopkami). Takéto stopky sa dajú pripravovať ako špargľa (chřest).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 10 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mangoldové řapíky s kari omáčkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: mangoldové řapíky recepty mangold recept řapíky mangold řapíky mangold řapík

Zapomněl/a jsem heslo