Nejlepší pudinkáče
Pokud jste ještě tuto legendu nezkoušeli, je nejvyšší čas. Spojení nadýchaného kynutého těsta a jemného vanilkového krému Češi milují. Pudinkáče jsou zkrátka geniální a rozhodně si zaslouží místo ve vašem seznamu oblíbených moučníků.
Suroviny pro 16 kusů
16kusů
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 129 kJ / 6 245 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 95,78 g |
Tuky | 390,14 g |
Vláknina | 14,80 g |
Cholesterol | 1,16 g |
Sodík | 856 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 580,28 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme kvásek ze 4 lžiček cukru, vlažného mléka a droždí. Promícháme, přikryjeme čistou utěrkou a necháme kvásek vzejít.
Krok 2: Do mísy vsypeme mouku, vmícháme do ní špetku soli, přidáme cukr, žloutky, olej a vzešlý kvásek. Těsto řádně propracujeme, buď ručně vařečkou, nebo lépe elektrickým šlehačem s hnětacími háky. Těsto propracováváme tak dlouho, až se přestane lepit na stěny mísy, je očividně hladké, řádně provzdušněné a má tvar bochánku. Poté necháme nakynout cca 1 hodinu, aby zdvojnásobilo objem.
Krok 3: Než těsto nakyne, připravíme krém. Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink, který za občasného řádného promíchání zchladíme ve studené vodní lázni na pokojovou teplotu.
Krok 4: Elektrickým šlehačem s metličkami vyšleháme máslo, které musí mít také pokojovou teplotu, (jinak má krém tendenci se srážet) a postupně do něj za stálého šlehání přidáváme po částech pudink. Na závěr zašleháme trochu vanilkového aroma (dle chuti) a dáme zatím do lednice.
Krok 5: Troubu rozehřejeme na 200 °C. Z těsta odkrajujeme stejné kousky, z každého rukou vyválíme váleček (vál lehce poprášíme moukou) o průměru zhruba 1 cm (tloušťka prstu) a dlouhý přibližně 20 cm. Váleček přehneme na polovinu, čímž vzniknou dva stejně dlouhé prameny, které zapleteme (zakroutíme jako vrták). Konec zmáčkneme prsty k sobě a vsuneme dospod.
Krok 6: Takto vzniklé pletýnky vložíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vajíčkem, můžeme nechat ještě chvíli kynout (ale není nutné), vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 15 minut.
Krok 7: Vychladlé korpusy rozkrojíme, na spodní část nastříkáme krém, přiklopíme vrchní částí a pocukrujeme.
Zveřejněno 5. 1. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nejlepší pudinkáče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rOW
Moje poznámka
Nejlepší pudinkáče
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/8rOW
Nejnovější recepty
Plněná rajčata III
Přidáno před 10 hodinami
Kuřecí nudličky s rajčaty
Přidáno před 10 hodinami
Cottage s rajčátky
Přidáno před 10 hodinami
Hustá mrkvovo-rajčatová polévka
Přidáno před 10 hodinami
Treska s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Rajčatovo-fazolová polévka
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Francouzské řízečky
Veramik před 43 minutami
Kmínka se ztraceným vejcem a houbami
Sahula před 6 hodinami
Krkovička se smetanovými liškami a ztraceným vejcem
Sahula před 6 hodinami
Krkovička s liškami
Sahula před 6 hodinami
Zvěřina s liškami a majoránkou
Sahula před 6 hodinami
Slaninové závitky s kuřecími játry
Sahula před 6 hodinami
Ovocný táč s drobenkou
Libaka před 9 hodinami
Cuketové karbanátky
pesmax před 10 hodinami
Stryky z Orlové
sonka.306 před 10 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky
Veronika1990 před 10 hodinami
Tématické fráze:
pudinkace,
pudinkace recept,
recept na pudinkace,
pudinkáče recept videorecept,
pudinkáče recepty,
recepty pudinkáče,
recept pudinkace,
pudingače,
kynuté pudinkáče,
pudikače,
těsto na pudinkáče,
pudinkáče z listového těsta,
pudynkače,
pudynkače,
pudinkáč,
top recepty pudinkáče,
nejlepší recepty,
domaci pudinkace,
pudinkáče z domácí pekárny,
podinkáče
Suroviny:
mléko,
droždí,
cukr,
mouka hladká,
sůl,
žloutek,
olej,
mléko,
cukr krupice,
pudink vanilkový,
vanilkové aroma,
máslo,
vejce,
cukr moučkový
Komentáře (68)