Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cottage pomazánka s bazalkou

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mirca75 mirca75

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 085 kJ /
737 kcal
Bílkoviny34,01 g
Tuky59,17 g
Vláknina4,14 g
Cholesterol 220 mg
Sodík 106 mg
Sůl0,30 g
Sacharidy16,29 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Veku nebo ciabattu nakrájíme na plátky a opečeme je v toastovači, nebo nasucho v troubě a zlehka pomažeme česnekem. Krok 2: Mezitím smícháme cottage sýr s olejem, octem, nasekanou bazalkou a červenou cibulí nakrájenou najemno. Krok 3: Pomazánku ochutíme solí a čerstvě namletým pepřem, natřeme ji na opečené plátky pečiva, ozdobíme proužky červené papriky, proužky šunky a najemno nakrájenou bazalkou.
Já jsem ještě obložila cherry rajčátky, aby bylo něco zdravého k přikusování.

Zveřejněno 21. 4. 2009

Poznámka autorky mirca75

Zdroj:časopis Vlasta.Udělali jsme si dnes se synem k večeři tuhle mňamku a ač je to jídlo lehčího charakteru dobře nás zasytilo a uspokojilo naše mlsné jazýčky.

Hodí se i jako rychlá a lehká letní večeře a k tomu decinka nebo dvě dobrého bílého vínka nebo trošku piva,... :-)))

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZQ8

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZQ8

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Rychlé, snadné, dobré

Před chvílí jsem dojedla a je to luxusní bašta.Přidávám bodíka.:yes:+9.

Díky:-8, ty taky:-p sbíhají se mi sliny jen na ně kouknu:-)) asi budu muset zopakovat:yes:

Pull:-),Suzanno:-),děkuji za vyzkoušení a Zuzko:-),máš pěkně jedlé fotečky:-p.

juuu miluju cottage, vyzkouším:yes:

Také jsem tuto báječnou pomazánku vyzkoušela a je fakt vyborná. Všem doporučuji:yes: Posílám bodíka a fotečky:-)

výborná pomazánka jen jsem tu šunku nakrájela do pomazánky abych uspokojila i manžela:-D

Ivulinko:-) a vyzkoušela jsi je nakonec:-O?Jinak všem moc díky a ochutnejte-je to na chuť lehoučké a poměrně rychlé;-).

Mirečko:-), hledám nějakou inspiraci na jednohubky a pomazánku na zítřejší oslavu dcerčiných 12tých narozenin a narazila jsem na tyto nádherné fotky a úžasný nápad dát rohlíky před natřením zapéct do trouby:-O, děkuji ti tímto za skvělou inspiraci. Bodík letííí:yes:.

parádní fotky :yes:, vyzkouším, cottage mám moc ráda :-p, nemám při jeho konzumaci výčitky svědomí :-D

Není tam nic špatného, naopak super :-p;-):yes:

Také chlebíček, který vypadá hezky nejen vzhledově, ale musí i chutnat. Dávám plusík :yes:

Mirčo, vypadá to nádherně a umím si představit, jak skvěle chutná. Máš bodík:yes::-))

Mirčo, identifikuji Tvoje fotky už z předem a zdálky...:-) Další ze skvělých - začínají dominovat v mých oblíbených a jsem tomu ráda :-):-) Děkuji za bezva inspiraci.

Tématické fráze:
pomazánka ze sýru cottage, pomazánka z cottage sýra, pomazanka z cottage syru, recepty s bazalkou, recepty ze sýru cottage, pomazanka ze sýra cottage, cotage, recepty ze sýra cottage, pomazánka z cotage, pomazánka z cotage, cotage pomazánka, syr cotage, sýrová pomazánka s cottage, pomazánky z cottage sýra, pomazánka se sýru cottage, pomazánky ze sýru cottage, pomazánka z nezrajícího sýra, pomazánka ze sýru gottage, cotage sýr, pomazánka ze sýru cotáge

Suroviny:
sýr cottage, cibule červená, bazalka čerstvá, olej olivový extra virgin, ocet vinný, sůl, pepř mletý, paprika čerstvá červená, šunka, veka, česnek

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu