Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohová náplň (nádivka)

Ze všech sladkých náplní je v našich končinách tahle snad nejoblíbenější. Vhodná do závinů, buchet i koláčů. Někomu může připomínat i dětství, kdy pekly babičky a kuchyní se linulo nasládlé tvarohové aroma.

Hodnocení receptu je 4,7 (31×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 10 min Doba přípravy: 10 min

10 min (10 min příprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 200 kJ /
526 kcal
Bílkoviny31,18 g
Tuky17,83 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 253 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,23 g
Sacharidy49,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: V míse utřeme tvaroh se žloutkem (nebo menším vejcem), oběma cukry a strouhanou citronovou kůrou. Krok 2: Dobře promícháme a podle chuti dochutíme rumem. Krok 3: Je-li náplň málo tuhá (většinou tehdy, když je použit tvaroh z vaničky), vmícháme lžíci nevařeného pudinku Crème Olé. Krok 4: Na závěr přidáme rozinky.

TIP: Nejoblíbenější recepty na koláče a řezy s tvarohem

Zveřejněno 29. 7. 2020

Poznámka autorky cathleen

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Tvaroh je lepší použít tučnější v kostce než vaničkový.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A3kl

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/A3kl

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Jednoduché a moc dobré! 👍🤩

Náplň jsem dělala z nízkotučného tvarohu, žloutku,ale cukr jsem dala půl moučky a půl krystalu,nastrouhala jsem citrónovou kůru z půlky citrónu.. vyšlehala jsem výbornou náplň do palačinek 👍

DkMB53: takže jste vlastně dělala téměř jinou náplň...no, jsem ráda, že vám náplň chutnala 😁

Rychlá a výborná ????

Tvarohovou náplň jsem dle tohoto receptu dělala z plnotučného tvarohu ve vaničce, přidala dvě lžíce CremeOle, rozinky naložené v rumu a jinou náplň už dělat nebudu. Je vynikající. <3:yes:

Diky za recept. :-K Potrebovala jsem rychlou napln do buchet. U receptu byla, ale se snehem a s tim se mi nechtelo se crcat. Byla dobra, pouzila jsem tucnou kostku, ale creme Ole jsem pouzila stejne. Pro jistotu, aby opravdu zustal tam, kde ma. A pridala jsem asi lzici rumu. Na buchty z 500g mouky je naplne malo, naplnila jsem tak 65 % testa.

MamlajdaD: ten Creme Ole je fantastický v tom, že náplň ztuhne hned a když ji pak zavírám do koláčů, dobře se s ní pracuje ;-)

cathleen: Skvělý receptík, vyzkoušený, dělám skoro stejně. :yes: Ten pudink tam dělá i dobrou chuť a vůni, jen dávám lžíci obyčejného pudinku. :-8 Tu lžíci (nebo někdy jeden a půl lžíce) dávám hlavně, když dělám nádivku z vaničkového tvarohu. Tam je to nutnost. ;-):-D Ale je to moc dobré! :-D Zdravím! :-K:-K:-K

Suroviny:
tvaroh, cukr krupice, cukr vanilkový, kůra citronová, žloutek, rozinky, rum, créme olé

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu