Biskupský chlebíček podle Mišky Kuličky
Sváteční chlebíček s kandovaným ovocem, který se peče nejen na Vánoce a Velikonoce. Je tak výborný, že si ho s chutí připravíte i během roku. Těsto je klasické třené, krásně vláčné a voňavé po máslu a kandovaném ovoci.
Suroviny pro 1 kus
forma 25x15 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 16 832 kJ / 4 023 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,22 g |
Tuky | 232,79 g |
Vláknina | 17,40 g |
Cholesterol | 1,55 g |
Sodík | 447 mg |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 405,05 g |
Postup přípravy
Krok 1: Máslo i vejce musí mít pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 160 °C. Formu vyložíme pečicím papírem, nebo můžeme klasicky vymazat tukem a vysypat moukou.
Krok 2: Vejce spolu s cukrem důkladně vyšleháme do světlé pěny. Poté přidáme rozpuštěné, ale ne horké, máslo s mlékem. Následně prosejeme mouku s kypřicím práškem. Nakonec opatrně vmícháme kandované ovoce.
Krok 3: Těsto rozprostřeme do formy a pečeme ve vyhřáté troubě asi 45 minut. Zhruba po 30 minutách pečení přikryjeme alobalem, aby chlebíček příliš neztmavl. Když máme upečeno, necháme vychladnout.
Krok 4: Vyklopíme a polijeme čokoládou. Můžeme do čokolády přidat plátky mandlí a nahoru nasypat lyofilizované brusinky.
Zveřejněno 22. 3. 2021
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Biskupský chlebíček podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oGVN
Moje poznámka
Biskupský chlebíček podle Mišky Kuličky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oGVN
Nejnovější recepty
Nepečené tartaletky s ostružinovou marmeládou
Přidáno před 12 hodinami
Karamelové řezy s pudinkem a krémem z tvarohu
Přidáno před 12 hodinami
Plněné cuketové květy
Přidáno před 12 hodinami
Pizza košíčky
Přidáno před 18 hodinami
Švestková povidla s kořením
Přidáno 22. 8. 2025 21:02:48
Krémové rizoto s houbami a slaninou
Přidáno 22. 8. 2025 20:45:32
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí po burgundsku - Boeuf Bourguignonne podle Julii Child
Lahvacek před 36 minutami
Tvarohový koláč s ostružinami
LidaMD před 2 hodinami
Ořechové kostky s karamelovým krémem
Danna před 7 hodinami
Salám v sýrovém těstíčku
Mummy46 před 8 hodinami
Tvarohové řezy - hrnečkové
Vytvarnik před 10 hodinami
Jablečné koláče
Merylas před 11 hodinami
Aljašská treska s koprovou omáčkou
ZboSy před 11 hodinami
Vaječný salát s řapíkatým celerem
ZboSy před 11 hodinami
Rychlovka z krabích tyčinek
Klar98 před 11 hodinami
Pomazánka z hokkaido dýně, s pažitkou a křenem
ZboSy před 11 hodinami
Suroviny:
máslo,
mléko,
cukr moučkový,
vejce,
mouka hladká,
kypřící prášek,
ovoce kandované,
čokoláda hořká
Komentáře (8)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0