Květáková fritáta
Frittata (po domácím fritáta) je jídlo, které připravíte v řádu několika minut. Bude výborným skromným obědem, nebo lehkou večeří. Můžete-li, použijte čerstvá domácí vejce, pokrm bude krásně žlutý s barevnou mozaikou vložených surovin.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 319 kJ / 1 988 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 86,97 g |
Tuky | 166,87 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 1,54 g |
Sůl | 3,72 g |
Sacharidy | 32,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák omyjeme a strouháme na hrubém struhadle. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Krok 2: Přidáme nadrobno nakrájenou kapii a nakrájené cibulky i se zelenou částí.
Krok 3: Vejce vyklepneme do misky, zalijeme smetanou a metlou prošleháme. Vlijeme do květáku se sýrem.
Krok 4: Směs osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Všechno dobře promícháme a vlijeme do formy vymazané máslem.
Krok 5: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 180 °C.
Zveřejněno 17. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková fritáta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY296
Moje poznámka
Květáková fritáta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY296
Nejnovější recepty
Kuřecí prsa na nektarinkách podle Romana Pauluse
Přidáno před 9 hodinami
Piškotové řezy s pudinkovým krémem a šlehačkou
Přidáno před 18 hodinami
Domácí Mila oplatky
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí nudličky v omáčce z fazolek s paprikou a hráškem
Přidáno 26. 7. 2025 18:15:55
Švestkové chutney
Přidáno 26. 7. 2025 14:02:02
Plněné papriky podle Jana Punčocháře
Přidáno 26. 7. 2025 06:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Koprová omáčka z mléka
LusiPa před 8 hodinami
Rybízová marmeláda do 10 minut
8181bartova před 8 hodinami
Meloun s balkánským sýrem
Lahvacek před 9 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Kajkajak před 10 hodinami
Zapečený hermelínový chleba z horkovzdušné fritézy
tara23 před 10 hodinami
Topinky se salámovou směsí
jurcova1990 před 10 hodinami
Těstovinový salát se sušenými rajčaty, chorizem a bazalkou
Jan Nemec před 11 hodinami
Krkovička z trouby
EvaEvaEva před 11 hodinami
Voňavý bylinkový králík s bílým vínkem
Jan Nemec před 11 hodinami
Suroviny:
květák,
kapie,
cibulka jarní,
vejce,
smetana 33%,
sýr gouda,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
máslo
Komentáře (9)