Květáková fritáta
Frittata (po domácím fritáta) je jídlo, které připravíte v řádu několika minut. Bude výborným skromným obědem, nebo lehkou večeří. Můžete-li, použijte čerstvá domácí vejce, pokrm bude krásně žlutý s barevnou mozaikou vložených surovin.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 319 kJ / 1 988 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 86,97 g |
| Tuky | 166,87 g |
| Vláknina | 4,00 g |
| Cholesterol | 1,46 g |
| Sodík | 1,54 g |
| Sůl | 3,72 g |
| Sacharidy | 32,68 g |
Postup přípravy
Krok 1: Květák omyjeme a strouháme na hrubém struhadle. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.
Krok 2: Přidáme nadrobno nakrájenou kapii a nakrájené cibulky i se zelenou částí.
Krok 3: Vejce vyklepneme do misky, zalijeme smetanou a metlou prošleháme. Vlijeme do květáku se sýrem.
Krok 4: Směs osolíme, opepříme a přidáme prolisovaný česnek. Všechno dobře promícháme a vlijeme do formy vymazané máslem.
Krok 5: Vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme asi 30 minut na 180 °C.
Zveřejněno 17. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Květáková fritáta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY296
Moje poznámka
Květáková fritáta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pY296
Nejnovější recepty
Pórková polévka
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí mleté kuličky
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky na italský způsob
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí na pórku s kari a kukuřicí
Přidáno před 14 hodinami
Jednohubky s matjesovým salátem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřová roláda s mrkvovo-cibulovou omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Tvarohová bábovka (vláčná)
Podry před 2 hodinami
Koprová omáčka
Pep.e před 2 hodinami
Drožďové knedlíčky
Kajkajak před 12 hodinami
Kinder řezy
Ashelin před 13 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivuss před 14 hodinami
Znojemská omáčka s vepřovým masem
JanH74 před 16 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
DemonzPrahy před 17 hodinami
Pudinková buchta
magdalenka před 18 hodinami
Kuřecí s brokolicí a smetanou
Danoouch před 18 hodinami
Dušené červené zelí s povidly
Krupe před 20 hodinami
Suroviny:
květák,
kapie,
cibulka jarní,
vejce,
smetana 33%,
sýr gouda,
sůl,
pepř mletý,
česnek,
máslo
Komentáře (9)