Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 125 kJ / 508 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 13,73 g |
Tuky | 28,62 g |
Vláknina | 14,15 g |
Cholesterol | 56 mg |
Sodík | 2,10 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 42,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kameninovou nádobu pomalého hrnce postavte na sporák, rozpalte sádlo a osmahněte na něm najemno nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájenou uzeninu.
Krok 2: Pokud přístroj vašeho hrnce na sporák použít nelze, osmažte základ v pánvi, či případně můžete tento druh úpravy vynechat zcela, částečně tím však ztratí polévka na chuti.
Krok 3: Až bude cibule i klobása zlatavá, odstavte a umístěte do přístroje. Přidejte vodu a mléko, ve kterém jste rozmíchali mouku. Nezapomeňte na zelí, koření a brambory nakrájené na kostičky. Zapněte přístroj na program low a nechte pracovat 3 hodiny.
Krok 4: Doporučená doba přípravy v kuchařské knize je 3 hodiny na low, nicméně vždy je potřeba řídit se funkcemi a nastavením vašeho přístroje.
Krok 5: Hotovou polévku po dovaření zjemněte zakysanou smetanou, kterou v hrnci jen promíchejte a již nevařte. Dle kyselosti zelí můžete polévku i dosladit.
Zveřejněno 2. 2. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kyselice od Barbory Charvátové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3BnR
Moje poznámka
Kyselice od Barbory Charvátové
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3BnR
Nejnovější recepty
Křupavé cuketové řízečky
Přidáno před 8 hodinami
Cuketový wrap
Přidáno před 10 hodinami
Jogurtový koláč se zakysanou smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Švestkový džem
Přidáno 16. 8. 2025 11:01:02
Mrkvovo-jablečné muffiny bez přidaného cukru
Přidáno 16. 8. 2025 07:12:46
Pudinkové BeBe řezy
Přidáno 16. 8. 2025 05:02:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Ostružinový džem
ivona.gresova@seznam.cz před 12 minutami
Plněné papričky podle mé babičky
k.chytka@gmail.com před 56 minutami
Provensálská vepřová kýta
E. J. K. před 1 hodinou
Staročeský bedlový kuba
NIDEC před 1 hodinou
Zapečené brambory s patizonem
Kohykovci před 2 hodinami
Výborný banana bread
formankovaadel před 4 hodinami
Tvarohová náplň (nádivka)
JanaBerckova před 4 hodinami
Zvláčněná Koka buchta
formankovaadel před 4 hodinami
Makové řezy s blumami a zapečeným sněhem
Alamatej před 5 hodinami
Brambory zapečené s tvarohem
Kava 2 před 5 hodinami
Suroviny:
cibule,
klobása,
brambory,
voda,
zelí kysané,
mléko,
mouka hladká,
bobkový list,
kmín celý,
koření nové koření,
sádlo,
sůl,
cukr,
smetana zakysaná
Komentáře (3)
Ale konecne nekdo, kdo by to delal podobne jako ja tzn na pocatku trochu osmahnout cibuli a predevsim klobasu/uzene... 😉