Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Zbývající bílky se mohou stát vyhledávaným zdrojem pro přípravu oblíbených sněhových dezertů. Doslova pak budou hvězdou mezi dezerty nedělního odpoledne! Příprava pusinek nebo kokosek je přitom snadnější, než by se zdálo.
Suroviny pro 1 dávka
2 plechy
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 660 kJ / 1 592 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 21,50 g |
Tuky | 85,14 g |
Vláknina | 16,25 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 316 mg |
Sůl | 0,69 g |
Sacharidy | 176,78 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny nástroje a nádoby, které budeme používat dobře vymyjeme, odmastíme a osušíme.
Krok 2: Bílky použijeme pokojové teploty. Pokud jsou skladované v lednici, počkáme s přípravou minimálně 30 minut.
Krok 3: Bílky vložíme do čisté a odmaštěné mísy. Můžeme přidat pár kapek citronové šťávy a pár zrnek soli.
Krok 4: Ručním šlehačem šleháme zpočátku zvolna, přisypáváme cukr. Podle potřeby šleháme 15-20 minut, až je sníh opravdu velmi tuhý a lesklý. Dobře tuhý sníh nelze vyklopit z misky ani při otočení dnem vzhůru.
Krok 5: Pokud chceme připravit kokosky, v tomto kroku zlehka vmícháme stěrkou kokos. Troubu vyhřejeme na 100 °C.
Krok 6: Sáčkem s ozdobnou širší trubičkou nastříkáme na plech vyložený silikonovou podložkou nebo pečicím papírem pusinky o průměru 2-3 cm. Mezi pusinkami necháváme dostatek volného místa, neboť při přípravě trochu nabydou.
Krok 7: Plech vložíme do vyhřáté trouby. Sušíme 70 minut na 100 °C. Pokud použijeme horký vzduch, můžeme vložit i několik plechů najednou.
Krok 8: Správně usušené pusinky či kokosky lze lehce odloupnout z podkladu.
Krok 9: Hotové vychladlé pusinky skladujeme v suchu a chladu. Nejlépe v papírovém sáčku uzavřeném klipsem.
Zveřejněno 26. 6. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRyR
Moje poznámka
Sněhové pusinky/kokosky, které se mi vždy povedly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZRyR
Nejnovější recepty
Restovaná zelenina jako ratatouille po našem
Přidáno před 7 hodinami
Bábovka s čokoládou a kokosem
Přidáno před 16 hodinami
Krémová polévka s řapíkatým celerem
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí karí
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí játra se zeleninou a žampiony podle vietnamské kuchyně
Přidáno 16. 9. 2025 05:48:45
Indické kuřecí nudličky
Přidáno 15. 9. 2025 20:10:14
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vydatná mrkvová polévka s vločkami - i pro nejmenší
jana1974 před 13 minutami
Knedlíčky gyoza plněné mletým masem
Tomas21 před 55 minutami
Falešný španělský ptáček
Dreamer_Mike před 1 hodinou
Vepřové pečené na cibuli
Adams-alena před 1 hodinou
Kuřecí maso s houbami
Geressha před 2 hodinami
Kuřecí nudličky ve smetanové omáčce
Geressha před 2 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
ZboSy před 2 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
valerie.valkova před 4 hodinami
Rybí filé na špenátosýrovém lůžku s rajčatovou čepicí
Fitulka před 5 hodinami
Suroviny:
bílek,
cukr moučkový,
sůl,
kokos,
šťáva citronová
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
A ano, používám při pečení silikonové podložky jako ekologičtější náhradu za pečicí papír. Na samotném plechu jsem nezkoušela péct.
Díky za kontrolu.