Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Piškot s meruňkovým pudinkem

Piškot s meruňkovým pudinkem je lehký a osvěžující dezert, který spojuje vláčné těsto, krémově jemný pudink a sladkokyselou chuť meruněk. Ideální volba pro odpolední posezení u kávy nebo jako dezert po rodinném obědě.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 35 min

65 min (30 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Suroviny pro 15 porcí

Hrnek = 250 ml

15porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Suroviny na těsto zamícháme, nalijeme na pečicím papírem vyložený velký plech s vyšším okrajem. Krok 2: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 170 °C. Krok 3: Piškot necháme na plechu. Z prochladlého korpusu seřízneme vrchní vyboulenou část a po celé ploše narovnáme dětské piškoty. Krok 4: Meruňky nakrájíme na kousky, šťávu doplníme vodou na 900 ml. Polovinu nalijeme k meruňkám, přidáme cukr, skořici, přivedeme k varu. Za stálého míchání přilijeme pudinky, které jsme rozmíchali ve zbytku šťávy, povaříme a ihned nalijeme na korpus s piškoty. Krok 5: Ještě teplé posypeme rozdrobeným odříznutým korpusem.

TIP: Nejoblíbenější meruňkové dobroty - rady a tipy

Zveřejněno 12. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxAAk

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qxAAk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Také dělám podobné, jsou to lahodné řezy.

Já dělám podobně s jahodami. Nejdříve si ale pečený korpus potřu částí ovocného pudinkového rosolu (nebo marmeládou), na něj dám piškoty, tím se trochu přilepí a neujíždějí. Pak zaliju zbytkem pudinku.

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, olej, vejce, kakao, mléko, kypřící prášek do pečiva, kůra citronová, vanilka, piškoty dětské, pudink, kompot meruňkový, cukr, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu