Zimní broskvový koláč
Tento koláč vás okouzlí chutí šťavnatých broskví, jemného těsta, sladkou vůní a připomínkou slunečného léta v každém soustu. Skvělý k odpolednímu čaji nebo jako sladká tečka po rodinné večeři.
Postup přípravy
Krok 1: Jako odměrku použijeme kelímek od jogurtu o hmotnosti 300 g. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Na drobenku zpracujeme vidličkou máslo, mouku, skořici a cukr na drobivou hmotu.
Krok 3: Všechny suroviny na těsto dobře promícháme.
Krok 4: Těsto nalijeme do formy (30x20 cm) vyložené pečicím papírem. Na povrch těsta rozprostřeme plátky broskví a posypeme drobenkou.
Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 11. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zimní broskvový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ77Z
Moje poznámka
Zimní broskvový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ77Z
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 17 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 20 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 20 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 23 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno 17. 6. 2025 20:09
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno 17. 6. 2025 18:15
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Cibulová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Špenát s fazolovými lusky a vejcem
misula29 před 9 hodinami
Balkánská pomazánka
Jaroslav L. před 10 hodinami
Poctivá květáková polévka
P.Ruslana před 11 hodinami
Mrkvový dort
anika.krenkova před 12 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
spamejlik před 13 hodinami
Cookies s čokoládou
Nutelkaa před 14 hodinami
Maďarská vepřová plec
Ivet88 před 14 hodinami
Stir-fry s mletým masem, zelenými fazolkami a červenou paprikou
spamejlik před 16 hodinami
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova před 16 hodinami
Suroviny:
jogurt bílý,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
cukr krupice,
olej,
vejce,
sůl,
máslo,
mouka hrubá,
cukr krupice,
skořice,
kompot broskvový
Komentáře (4)