Zimní broskvový koláč
Tento koláč vás okouzlí chutí šťavnatých broskví, jemného těsta, sladkou vůní a připomínkou slunečného léta v každém soustu. Skvělý k odpolednímu čaji nebo jako sladká tečka po rodinné večeři.
Postup přípravy
Krok 1: Jako odměrku použijeme kelímek od jogurtu o hmotnosti 300 g. Troubu zapneme na 180 °C.
Krok 2: Na drobenku zpracujeme vidličkou máslo, mouku, skořici a cukr na drobivou hmotu.
Krok 3: Všechny suroviny na těsto dobře promícháme.
Krok 4: Těsto nalijeme do formy (30x20 cm) vyložené pečicím papírem. Na povrch těsta rozprostřeme plátky broskví a posypeme drobenkou.
Krok 5: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 180 °C dozlatova.
Zveřejněno 11. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zimní broskvový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ77Z
Moje poznámka
Zimní broskvový koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJ77Z
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 11 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 11 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 11 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 11 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 12 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 13 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 13 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 14 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 15 hodinami
Suroviny:
jogurt bílý,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
cukr krupice,
olej,
vejce,
sůl,
máslo,
mouka hrubá,
cukr krupice,
skořice,
kompot broskvový
Komentáře (4)