Kakaové řezy s višněmi pod krémem
Čokoládovo-višňová fantazie, to je řez, který si můžete s trochou trpělivosti a zkušeností upéct. Čokoládový korpus plněný višněmi a tvarohovým krémem s příchutí griotky, přelitý silnou vrstvou čokolády je opravdu luxusní.
Postup přípravy
Po 5 minutách snížíme teplotu na 170° C a pečeme ještě cca 15-20 minut (podle vlastní trouby, zkusíme špejlí). Krok 4: Upečený korpus vyndáme a necháme na mřížce zcela vychladnout. Zatím dáme do šlehací mísy
tvaroh, smetanu, máslo, griotku a pudink bez vaření. Vše šleháme cca 10 minut a necháme ustát.
Do višňového džemu vidličkou zašleháme kousky připravených višní. Krok 5: Vychlazený korpus prořízneme na poloviny, spodní díl potřeme džemem navrstvíme krém a na srovnaný vršek přiklopíme horní díl. Na vrchní díl nalijeme čokoládovou polevu z rozpuštěné čokolády a másla, do které vmícháme 1 lžíci zakysané smetany. Silnou vrstvu polevy projedeme jen cikcak obrácenou lžící a uložíme do chladu nejlépe přes noc nebo na 2-3 hodiny.
Zveřejněno 26. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kakaové řezy s višněmi pod krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEVZ2
Moje poznámka
Kakaové řezy s višněmi pod krémem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YEVZ2
Nejnovější recepty
Fazolový stroganoff se žampiony a cuketou
Přidáno před 2 hodinami
Hovězí maso na pivě
Přidáno před 23 hodinami
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová krkovička na žampionech se smetanou
Rmdra před 30 minutami
Buchta Fešák
kabelka.ondrej před 1 hodinou
Pečené kaštany z horkovzdušné fritézy
romanzabr123 před 1 hodinou
Snadný štrúdl
Ivace před 1 hodinou
Domácí škvařené sádlo
Mathilda před 1 hodinou
Pudink v mikrovlnné troubě
D.strelcova@seznam.cz před 1 hodinou
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 2 hodinami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 2 hodinami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 3 hodinami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 3 hodinami
Suroviny:
korpus,
mouka hladká,
kypřící prášek,
cukr krupice,
kakao,
mléko,
žloutek,
olej,
bílek,
sůl,
tvaroh,
smetana zakysaná,
máslo,
griotka,
pudink bez vaření,
višňový džem,
kompot,
čokoláda,
máslo,
smetana zakysaná
Komentáře (14)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Díky za recept. Měj krásné dny… 😊