Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Buchta z listového těsta s broskvemi a pudinkem

Lahodný a opravdu jednoduchý dezert, který spojuje křehké listové těsto s osvěžujícími broskvemi a krémovým pudinkem. Stačí rozvinout těsto, přidat piškoty, ovoce a pudink, přikrýt druhým plátem a krátce upéct dozlatova.

Hodnocení receptu je 4,6 (20×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cokoladka89 cokoladka89

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 45 x 35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 923 kJ /
1 655 kcal
Bílkoviny65,00 g
Tuky29,40 g
Vláknina3,68 g
Cholesterol 307 mg
Sodík 443 mg
Sůl1,01 g
Sacharidy280,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Krok 2: Jedno listové těsto na pečicím papíře rozválíme a přesuneme na velký plech. Poklademe ho piškoty, na které rozložíme broskve nakrájené na tenké plátky. Krok 3: Dva vanilkové pudinky (dle chuti s cukrem) uvaříme v mléce (je potřeba hustý) a hotový horký pudink nalijeme na broskve. Krok 4: Navrch položíme druhý vyválený plát těsta, potřeme vajíčkem a propícháme vidličkou. Krok 5: Pozor: od okrajů necháme volné těsto (asi 0,5–1 cm), aby se mohlo spojit s horním plátem. Díky tomu zůstane pudink při pečení uvnitř a nevyteče. Spojením okrajů se buchta uzavře a náplň zůstane mezi těsty. Krok 6: Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 15 minut, dokud vrchní těsto nezezlátne.

TIP: Moučníky z listového těsta

Zveřejněno 4. 10. 2012

Poznámka autorky cokoladka89

Zkoušela jsem i z čerstvých jahod a buchta byla výborná.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PW6w

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PW6w

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (21)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Velmi chutný recept.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Dala jsem broskve z plechovky,2 pudinky za studena a je výborná.Dekuji

Děkuji všem za rady! :-K

cokoladka89:
Promiňte, zkuste ale přečíst si znovu vlastní rcp a i to co píšete níže8-(
No a když potom poněkud poupravíte vlastní receptík tak, aby byl srozumitelnější i nám, tak to bude OK, že :-K

Dobrý den. Prosím o radu. Jsem stále začátečnice, i když ne úplně bez nějakých zkušeností.:-)Zkoušela jsem upéct tento moučník a nedaří se mi rozválet polovinu listového těsta na velký plech.32x41 cm. Zkoušela jsem na vále, na pečícím papíru i na folii. Prostě nerozválím to tak do tenka. Je to rukama?;-(;-(;-( Děkuji za odpověď.

miou-miou: v receptu se nepíše, jak velké listové těsto - rozdělit listové těsto na dvě poloviny nebude složité u jakéhokoliv těsta mraženého o váze cca 500 g - těžko to toho chlazeného na listu PNP (papíru na pečení - což byla tvá druhá otázka :-)). Povolené zmrzlé půlkilové těsto se rozdělí na polovinu (v mnoha případech bývá ze dvou částí na sobě složeno)
a nejlépe rozválí právě na tom papíru na pečení a s ním přenese (případně otočí) na plech

hosta: presne tak. Je mysleno velke 500g testo. Drive sem pouzivala mrazena. Nini kupuji vyvalena. Na tuhle dobrutku t vyvaleny pouziju 2. Jedno na spodek druhy nahoru ;-)

Je to dobrota!!!<3

Pekla jsem už několikrát, je opravdu dobrý a hlavně rychlýýý:yes: listové těsto je nejlepší když je čerstvě upečené a trochu ještě vlažné, takže když si ráno přivstanu, rodina má čerstvý koláč k snídani...to potom sklízím úspěchy;-):-K

Pekla jsem již 2x, poprvé s brosvemi, dnes s meruňkami a DOKONALÉÉÉ :yes::yes::yes:

Děkuji!Peču ráda a hodně,moučník se povedl a všem chutnal!!!!:yes::-D A p.Jano,Vás neučili,že na jídlo se "fuj" neříká??;-)

Mám hlad!!! :yes:

Vyzkoušela jsem. Jednoduché a chutné :yes:

jdu zkusit... mela jsem napad, ze udelam testo + broskve, mam doma puding. tak jdu dokoupit ty piskoty a diky za dotazeni meho zmateneho napadu :-K snad to nepokazim:-)):-!

Rychlé, jednoduché, výborné :yes::yes::yes:

Musí to být dobré:-p:yes:

Tématické fráze:
buchta z listového těsta, pudinková buchta z listového těsta, buchty z listoveho testa, buchta s listoveho těsta, buchty s listového těsta, pudinková buchta s listového těsta, rychla buchta z listoveho testa, broskvovy kolac z listoveho testa, listové těsto s broskví, koláč z listového těsta s pudinkem, listové těsto a broskve, listové těsto puding, tvarohová buchta z lístového těsta, listové těsto s pudingem, recepty z listového těsta a pudingu, moucnik z listoveho testa plneny pudinkem, listové těsto buchta, buchta s pudinkem a piškoty, recepty na buchty z listového těsta, buchta s pudinkem

Suroviny:
těsto listové, pudinkový prášek, mléko, cukr, broskve, piškoty, vejce

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu