

Plněné šátečky s broskví
Suroviny 16 porcí
- 1 balíček listového těsta
- 16 půlek broskví (nebo meruněk, kompotované)
- 1 vanilkový pudink (nebo kokosový)
- 1 vajíčko
Postup přípravy receptu
Listové těsto buď rozkrojíme na půl nebo někdy bývají dvě kostky těsta, uválíme z těsta 2 placky, snažíme se do čtverce tak, aby obě placky měly alespoň 45x45 cm, rozkrájíme obě placky na 16 stejných kostiček o velikosti cca 10x10 cm.
Nyní dáme na plech pečící papír a na něj naklademe 16 placiček a uvaříme puding.
Zatím co se puding zlehka vaří, vezmeme druhou várku placiček a vykrojíme uprostřed nich kolečko asi o velikosti 4 cm.
Nyní, když máme puding hotový, namažeme jím celé (nevykrojené) placičky tak, aby byly celé potřené, ale aby puding netekl kolem, poté dáme doprostřed placiček broskve či meruňky a přikryjeme druhými vykrojenými placičkami.
Hezky přimáčkneme a kopírujeme základní placku, tedy tu spodní, těsto klidně nakrabatíme a přitlačíme.
Nyní vidličkou pořádně přimáčkneme první placku ke spodní placičce kolem celého obvodu placky.
Nakonec placičky potřeme celé vejcem, dáme péct na 175°C na 15-20 minut, až zezlátnou.
Poznámka od kuchařky
PS: S vykrojenými kolečky dělám to, že je potřu vejcem, posolím, opepřím, přidám slakdou papriku a dám péct s placičkami na 10minut při 175°C, jsou to výborné slané sušenky k vínu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Plněné šátečky s broskví
-
Davídku
listové těsto je vděčné a s broskvemi báječné
+3
-
Davídku,to se mi moc od tebe líbí.
,přeci jen je to veřejný web a chodí sem i začínající kuchařinky a tak by to bylo pro ně trošku zmatečné.Díky moc.
Jinak recept je super.+1
-
Tak jsem to tedy upravil,mi tomu doma tak říkáme, nehledě na původ těsta
nechám tam tedy jen šátečky,
-
Magdalenka,díky za vysvětlení,tak název je zavádějící.
-
Plundrové cesto je kysnuté a prekladané - na vyvaĺkané vykysnuté cesto sa dáva a margarín, maslo a pod. a viackrát prekladá, atď. Sú z neho napr. croissanty, loupáčky a pod.
-
Hezký receptík
akorát si nejsem jistá zda se tomu říká Plundra,u nás jí prodávají,ale je z kynutého těsta,tak a jak to je?