Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohovo-jablečná buchta

Buchty s tvarohem a jablky jsou velmi oblíbená klasika. V tomto receptu nastrouhaná jablka přidáme přímo do těsta a tím mu dodáme vláčnost. Příprava je navíc tak snadná, že ji zvládne i začátečník.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 25x35 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Jablka do těsta nastrouháme nahrubo. Všechny suroviny na těsto smícháme. Krok 2: Připravíme náplň smícháním tvarohu, vajíčka, cukru a vanilkového cukru. Krok 3: Troubu včas vyhřejeme na 180 °C. Pekáč nebo plech vyložíme pečicím papírem a nalijeme na něj 3/4 těsta, na to naneseme tvarohovou náplň a navrch zbylé těsto. Krok 4: Pečeme dozlatova asi 30 minut. Po upečení necháme vychladnout a pocukrujeme.

TIP: Další oblíbené jablečné moučníky

Zveřejněno 21. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6XJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohovo-jablečná buchta

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kR6XJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Vyzkoušeno, upečeno. Množství je tak akorát na plech cca 25x35cm.
Chuťově výborná, vláčná. Dala jsem jen o polovinu méně cukru. Velmi jednoduchá na přípravu.

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, cukr vanilkový, kypřící prášek, mléko, olej, jablko, tvaroh, vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, cukr

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu