Rychlé tvarohovo-jablečné bochánky

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Moučníky , Drobné pečivo, Ostatní 8 názorů

Suroviny

200 g měkkého polotučného tvarohu
100 ml slunečnicového oleje
80 g hnědého cukru
1 vejce
330 g hladké mouky
3 lžičky kypřícího prášku do pečiva
2 střední jablka
1 vejce na potření
perlový cukr nebo hrubý krystal na posyp
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh smícháme s olejem, cukrem a vejcem.
    Jablka oloupeme, nastrouháme najemno a přimícháme k tvarohové směsi. Nakonec přimícháme mouku promíchanou s kypřícím práškem.

  2. Plech vyložíme pečícím papírem. Lžící potřenou olejem z těsta vykrajujeme kousky, rukou je upravíme do bochánku a klademe je na připravený plech.
    Bochánky potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme perlovým cukrem nebo hrubým krystalovým cukrem a vložíme je do trouby vyhřáté na 180°C. Pečeme je asi 15-20 minut dozlatova.
    Upečené necháme zchladnout na mřížce.
    Podáváme je nejlépe s domácí zavařeninou.

Poznámka

Bochánky jsou nejlepší mírně vlažné, na povrchu krásně křupavé a uvnitř měkoučké.

Je nejlépe je spotřebovat první den, do druhého dne zvlhnou a už nejsou tak dobré.

Pekla jsem je na zkoušku z poloviční dávky a měla jsem jich osm.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 83 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Rychlé tvarohovo-jablečné bochánky

Tématické fráze: jablečné cookies tvarohovojablečné bochánky nejchutnejsi jablecne moucniky tvarohové řezy recept na tvarohovy recept na tvarohovy bochánky s tvarohem mrkvovo jablečný bochánek jablečný bochánek těsto na jablečné bochanky tvarohový dort s jablky uvnitř bochanky s tvarohem, recept tvaroh jablka rychly tvarohovo jablecny zavin nejrychlejsi zavin s jablky

Zapomněl/a jsem heslo