Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jednoduché, rychlé a levné těsto na štrúdl

Variant, jak upéct závin či štrúdl, je mnoho. Podle tohoto receptu připravíme jednoduchý štrúdl z jogurtového těsta. Těsto se netrhá a štrúdl je po upečení velmi chutný. Navíc je méně tučný, než záviny z listového těsta.

Hodnocení receptu je 4,5 (101×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Ivusa Ivusa

Snadný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 30 min bez doby chlazení těsta

70 min (40 min příprava + 30 min tepelná úprava, bez doby chlazení těsta)

Suroviny pro 3 kusy

3kusy

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 684 kJ /
2 554 kcal
Bílkoviny60,61 g
Tuky136,89 g
Vláknina10,50 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 814 mg
Sůl1,91 g
Sacharidy264,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do mísy nasypeme odváženou mouku a přidáme jogurt, na menší kousky nakrájenou Heru, žloutek a špetku soli. Vypracujeme hladké těsto, jde to hezky a rychle. Zabalíme ho do mikrotenového sáčku a dáme do lednice na chvíli vychladit. Krok 2: Mezitím nastrouháme omytá jablka nahrubo a připravíme ostatní ingredience na štrúdl. Také zapneme nahřívat troubu na 180 °C. Krok 3: Odpočaté těsto rozdělíme na 3 díly a každý díl jednotlivě rozválíme na moukou posypaném válu. Jde to moc hezky, těsto se netrhá. Krok 4: Každý plát vyváleného těsta posypeme strouhankou. Rozložíme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem, skořicí, rozinkami a hrubě nasekanými ořechy nebo mandlemi. Krok 5: Zavineme a potřeme rozšlehaným vejcem (není nutné). Štrúdly přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova téměř půl hodiny při 180 °C.

TIP: Nejlepší jablečné záviny a štrúdly

Zveřejněno 6. 9. 2012

Poznámka autorky Ivusa

Recept mám od sestry.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNwR

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mNwR

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (124)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Těsto vypadá dobře, ukládám si recept a vyzkouším :) Děkuji!

Skvělé těsto, krásně se s ním pracuje, nelepí a jde velmi tence vyválet. Už mam dva jablkové a jeden slaný štrůdl. 👍

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

S těstem se moc hezky pracovalo, díky za recept

Dokonde i mně se povedl, s těstem se krásně pracovalo.

Dobré vláčné těsto. Jeden závin jsem naplnila jablky, druhý makovou nádivkou. Díky za recept!:-)

Moc dobrý závin. :-)

Štrúdly peču docela často a to zrovna podle tohoto receptu, pokud chci jogurtové těsto. Musím pochválit. :yes:

:-)<3:yes: nevím odkud recept pochází ale tak peču štrůdly už 50 let dřív se dávalo jen máslo II

Ivusa: To byla opravdu rychlovka, moc děkuju za odpověď :-8

Bodatosa: určitě,bude to ok.<3

Dobré odpoledne z Yokohamy ... Moc rád bych upekl tuhle mňaminu mamince mé manželky a jenom bych se chtěl zeptat, jestli místo Hery můžu přidat obyčejné máslo ...? Děkuji

Bodatosa: určitě, já dělám jen z másla, je lepší...

Bodatosa: ano, určitě změńte za máslo, je daleko lepší, Heru vůbec nepoužívám, jen kvalitní máslo, zakoupené v Rakousku.

Tématické fráze:
rychle testo na strudl, těsto na strudl, rychlý štrudl, štrudl, testo na štrudl z hery, dobré a rychlé těsto na štrudl, štrudl z hery, domácí rychlý štrůdl, sladké pečení rychlé levné, rychlý jablkový štrůdl, levný štrůdl, dobrý a rychlý recept na štrudl, levné recepty na pečení, rychle a levne peceni, rychlí štrudl, pečení z hery, rychlý domácí štrudl, domácí jednoduchý štrudl, recept na rychly štrudl, štrůdl těsto

Suroviny:
mouka hladká, jogurt bílý, tuk hera, žloutek, sůl, jablko, skořice mletá, cukr krupice, strouhanka, rozinky, mandle, vejce, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu