Balsamikové glazé - redukce
Balzamikové glazé je hustá, sladkokyselá redukce, která dodá každému pokrmu nádech gurmánské dokonalosti. Hodí se k masu, sýrům, zelenině, ovoci a dokáže povýšit i ten nejjednodušší recept na delikatesu. Stačí chvilka času a pár surovin.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 326 kJ / 795 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 2,00 g |
| Tuky | 4,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 48 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 156,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Na pánvi přivedeme všechny suroviny k varu.
Krok 2: Na malém ohni pomalu redukujeme až do dosažení požadované hustoty.
Krok 3: Po vychladnutí přelijeme do vhodné nádoby a sladujeme v lednici.
Zveřejněno 18. 3. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Balsamikové glazé - redukce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rvxk
Moje poznámka
Balsamikové glazé - redukce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rvxk
Nejnovější recepty
Opilcův kapr
Přidáno před 4 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 10 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno 21. 12. 2025 11:32:02
Babiččina vánočka
Přidáno 21. 12. 2025 10:00:01
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 27 minutami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 55 minutami
Nivové hvězdičky
80Katerina.M před 56 minutami
Medovníkové koule
Dechtochema před 58 minutami
Americké čokoládové krinkles
Dechtochema před 58 minutami
Škvarkové pagáče
Dechtochema před 1 hodinou
Debrecínský guláš II
Fitulka před 1 hodinou
Domácí vánočka
Stellinkaa před 2 hodinami
Vánočka III
SenBri před 2 hodinami
Sýrové pečivo k posezení
Panova před 2 hodinami
Tématické fráze:
balzamiková redukce,
balzamiková redukce recept,
glazé,
balsamico redukce,
balsamiková redukce,
glaze brambory,
glazé recept,
balsamico glaze,
balsamicová redukce,
balzamicova omačka recept,
domácí balzamiková omáčka,
balsamico glaze recept,
glazé recepty,
co je to glaze,
domácí balzamikove glaze,
balzamikove glaze,
balsamikové glasé,
recept s balsamico glaze,
balzamiko glazé recept,
na co se používá balsamiková poleva
Suroviny:
ocet balsamiko,
víno červené,
cukr třtinový
Komentáře (9)
žížala: ke kulajdě u nás jedině tvarohové buchty!
Ale přece jen - šťavnaté ovoce a tučná majonéza mi hromady nejdou, i když chápu, že Vám to asi chutná.
Balzamiková redukce je úžasná záležitost
Ne, není upravená
cecilka:
Pokud nerozumíte tomuto receptu, mrkněte se na zdroj v poznámce.
Pokud vám hlava nebere tu majonézu..., vyzkoušejte
hraja:
...a např. hrušku s parmazánem, nebo kyselici s povidlovým koláčem, či vanilkovou zmrzku s nakládaným pepřem, byste pochopila?
ivulinka:
...óóó, jak fááádní
Vďaka.
Ta majonéza je nějak upravená?