

Balsamikové glazé - redukce
Suroviny cca 100ml redukce
- Na 100 ml redukce:
- 200 ml ocet balsamico
- 200 ml červené víno
- 6 KL třtinový cukr
Postup přípravy receptu
Na pánvi přivedeme suroviny k varu a pak na malém ohni pomalu redukujeme až do dosažení požadované hustoty.
Kvalita redukce je přímo úměrná kvalitě výchozích surovin.
Skladovat v lednici.
Používá se k dochucení některých pokrmů a k dekoraci talířů před podáváním.
Poznámka od kuchařky
Zdroj (upraveno):
http://www.labuznik.cz/recept/balsamikova-poleva/
Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…
Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…
Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…
Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Balsamikové glazé - redukce
-
casino:
tak to si vůbec nedovedu ani představit, že bych si k jahodě nabrala lžíci majonézy - nebo ke čtvrtině jahody celou lžičku (alespoň na fotce to tak množstvím asi odpovídá), leda bych pak chtěla prosedět delší čas o samotě v izolaci.
Ale určitě bych si dala krásné, voňavé a šťavnaté jahůdky třeba se šlehačkou nebo se zmrzlinou, ale i se sladkým tvarohem, ....
žížala: ke kulajdě u nás jedině tvarohové buchty! -
No, já si hrušku s parmezánem nebo jiným sýrem umím představit dobře, stejně tak k některým polévkám (kulajda a pod) jíme ovocný koláč, vanilkovou zmrzlinu s nakládaným pepřem vyzkouším, už jsem jedla jahody s pepřem a chutnaly mi.
Ale přece jen - šťavnaté ovoce a tučná majonéza mi hromady nejdou, i když chápu, že Vám to asi chutná.
Balzamiková redukce je úžasná záležitost, i když ji poslední roky spíš kupuju
-
Nadja:
Ne, není upravená
cecilka:
Pokud nerozumíte tomuto receptu, mrkněte se na zdroj v poznámce.
Pokud vám hlava nebere tu majonézu..., vyzkoušejte
hraja:
...a např. hrušku s parmazánem, nebo kyselici s povidlovým koláčem, či vanilkovou zmrzku s nakládaným pepřem, byste pochopila?
ivulinka:
...óóó, jak fááádní -
Nooo, viděla bych to na porci vanilkové zmrzliny s jahodami, přelité čokoládovým topingem.
-
Taky nechápu jahody s majonézou!
-
Casino, som zrejme kruto nedovzdelaná, no vášmu receptu nerozumiem, skúste mi ho vysvetliť.
Vďaka. -
casino:
jahody s majonézou
Ta majonéza je nějak upravená?