Balsamikové glazé - redukce

casino Kuchař: casino

cca 100ml redukce Ostatní 7 názorů

Suroviny

Na 100 ml redukce:
200 ml ocet balsamico
200 ml červené víno
6 KL třtinový cukr
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi přivedeme suroviny k varu a pak na malém ohni pomalu redukujeme až do dosažení požadované hustoty.

    Kvalita redukce je přímo úměrná kvalitě výchozích surovin.
    Skladovat v lednici.
    Používá se k dochucení některých pokrmů a k dekoraci talířů před podáváním.

Poznámka

Zdroj (upraveno):

http://www.labuznik.cz/recept/balsamikova-poleva/

Pokud jste uvařili, jídlo vám chutnalo a napíšete to do komentářů, tak se asi neurazím…

Pokud jste uvařili, jídlo vám nechutnalo, napište to do komentářů; já se neurazím a ostatním tím jen posloužíte…

Pokud se vám recept líbí a dáte mu bod, tak je zbytečné to psát do komentářů…

Pokud se vám recept nelíbí, klidně napište proč. Vaše připomínky zvážím a recept případně doplním, opravím, či vymažu…

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Balsamikové glazé - redukce

  • Nadja Nadja

    casino: :-O:-O:-O tak to si vůbec nedovedu ani představit, že bych si k jahodě nabrala lžíci majonézy - nebo ke čtvrtině jahody celou lžičku (alespoň na fotce to tak množstvím asi odpovídá), leda bych pak chtěla prosedět delší čas o samotě v izolaci.:-D:-D:-D Ale určitě bych si dala krásné, voňavé a šťavnaté jahůdky třeba se šlehačkou nebo se zmrzlinou, ale i se sladkým tvarohem, ....:-p
    žížala: ke kulajdě u nás jedině tvarohové buchty!:-p

    Odpovědět

  • zizala zizala

    No, já si hrušku s parmezánem nebo jiným sýrem umím představit dobře, stejně tak k některým polévkám (kulajda a pod) jíme ovocný koláč, vanilkovou zmrzlinu s nakládaným pepřem vyzkouším, už jsem jedla jahody s pepřem a chutnaly mi.
    Ale přece jen - šťavnaté ovoce a tučná majonéza mi hromady nejdou, i když chápu, že Vám to asi chutná.

    Balzamiková redukce je úžasná záležitost:yes::-p, i když ji poslední roky spíš kupuju :-8

    Odpovědět

  • casino casino(autor receptu)

    Nadja:
    Ne, není upravená:yes:

    cecilka:
    Pokud nerozumíte tomuto receptu, mrkněte se na zdroj v poznámce.
    Pokud vám hlava nebere tu majonézu..., vyzkoušejte:-)

    hraja:
    ...a např. hrušku s parmazánem, nebo kyselici s povidlovým koláčem, či vanilkovou zmrzku s nakládaným pepřem, byste pochopila?;-)

    ivulinka:
    ...óóó, jak fááádní:-D

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Nooo, viděla bych to na porci vanilkové zmrzliny s jahodami, přelité čokoládovým topingem.
    :-D;-)

    Odpovědět

  • hraja hraja

    Taky nechápu jahody s majonézou! :-((

    Odpovědět

  • cecilka cecilka

    Casino, som zrejme kruto nedovzdelaná, no vášmu receptu nerozumiem, skúste mi ho vysvetliť.
    Vďaka.

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    casino: :-? jahody s majonézou :-?
    Ta majonéza je nějak upravená?

    Odpovědět

Tématické fráze: balzamiková redukce balzamiková redukce recept glazé balsamico redukce balsamiková redukce glaze brambory glazé recept balsamico glaze balsamicová redukce balzamicova omačka recept domácí balzamiková omáčka balsamico glaze recept glazé recepty co je to glaze domácí balzamikove glaze balzamikove glaze balsamikové glasé recept s balsamico glaze balzamiko glazé recept na co se používá balsamiková poleva