Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou

Suroviny

hovězí svíčková
žampióny
cibule
škrobová moučka
anglická slanina
domácí uzená slanina
sůl
drcený kmín
steakový pepř
slunečnicový olej
karotka
citrónová šťáva
cukr krupice

Postup přípravy receptu

  1. Cca 3 cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem. Necháme minimálně 8 hodin uležet. Pak obalíme uzenou slaninou a fixujeme potravinářským motouzem (viz foto).

  2. Plátky anglické orestujeme na pánvi do křupava, vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme na čtvrtky nakrájené oloupané žampióny, steakový pepř, osolíme, okmínujeme, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme.

  3. Zalijeme v troše vody rozšlehanou škrobovou moučku, krátce povaříme a odstavíme. Žampióny vyjmeme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem.

  4. V rozpáleném slunečnicovém oleji řezy opečeme z obou stran cca 3-4 minuty na každé straně (odvislé od kvality masa, síly steaku, kvalitní pánve). Poté maso vyjmeme a uchováme v teple.

  5. Karotku nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou. Do pánvičky nalijeme šťávu z citrónu, přidáme cukr, za stálého míchání redukujeme a když začne směs houstnout, přidáme karotku, prohřejeme a dáme na opečenou anglickou.

Komentáře k receptu Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou

Předchozí 1 2

Tématické fráze: svíčkové řezy steakový žampion recepty ze svíčkové řezy steakový žampion recept glazovaná cibule svíčkové řezy recept steakovy žampion recepty glazovaná cibulka zampion recepty z hovězí svíčkové žampióny hovězí svíčková recepty na žampionech svickove rezi hovězí svíčková recept svickove rezy recepty žampion steakový recepty hovezí maso svíčkové řezy na žampionech