Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou

Jenda1 Kuchař: Jenda1

Hovězí maso 23 názorů

Suroviny

hovězí svíčková
žampióny
cibule
škrobová moučka
anglická slanina
domácí uzená slanina
sůl
drcený kmín
steakový pepř
slunečnicový olej
karotka
citrónová šťáva
cukr krupice
Recept si zatím oblíbilo 38 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Cca 3 cm plátky svíčkové opepříme a potřeme slunečnicovým olejem. Necháme minimálně 8 hodin uležet. Pak obalíme uzenou slaninou a fixujeme potravinářským motouzem (viz foto).

  2. Plátky anglické orestujeme na pánvi do křupava, vyjmeme, přidáme nakrájenou cibuli, necháme zesklovatět, vložíme na čtvrtky nakrájené oloupané žampióny, steakový pepř, osolíme, okmínujeme, mírně podlijeme horkou vodou a dusíme.

  3. Zalijeme v troše vody rozšlehanou škrobovou moučku, krátce povaříme a odstavíme. Žampióny vyjmeme a omáčku rozmixujeme ponorným mixérem.

  4. V rozpáleném slunečnicovém oleji řezy opečeme z obou stran cca 3-4 minuty na každé straně (odvislé od kvality masa, síly steaku, kvalitní pánve). Poté maso vyjmeme a uchováme v teple.

  5. Karotku nakrájíme na nudličky a spaříme horkou vodou. Do pánvičky nalijeme šťávu z citrónu, přidáme cukr, za stálého míchání redukujeme a když začne směs houstnout, přidáme karotku, prohřejeme a dáme na opečenou anglickou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 101 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Svíčkové řezy s žampióny a glazovanou karotkou

1 2

Tématické fráze: svíčkové řezy steakový žampion recepty ze svíčkové řezy steakový žampion recept glazovaná cibule svíčkové řezy recept steakovy žampion recepty glazovaná cibulka zampion recepty z hovězí svíčkové žampióny hovězí svíčková recepty na žampionech svickove rezi hovězí svíčková recept svickove rezy recepty žampion steakový recepty hovezí maso svíčkové řezy na žampionech

Zapomněl/a jsem heslo