Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Míša řezy

Který moučník patří mezi nejoblíbenější napříč všemi generacemi? Hádáte správně, jsou to Míša řezy, které se těší velké oblibě dodnes. Nadýchané kakaové těsto je doplněné svěžím tvarohovým krémem a poctivou vrstvou čokoládové polevy.

Hodnocení receptu je 4,9 (36×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

RadkaS RadkaS

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez doby chladnutí a tuhnutí

90 min (50 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez doby chladnutí a tuhnutí)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie31 391 kJ /
7 503 kcal
Bílkoviny168,79 g
Tuky458,43 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 1,55 g
Sodík 833 mg
Sůl2,44 g
Sacharidy667,95 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech o velikosti 30x40 cm vyložíme pečicím papírem. Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Krok 3: Bílky vyšleháme s cukrem do měkkého sněhu. Postupně zašleháme žloutky a velmi opatrně vmícháme i olej, aby vaječná pěna zůstala stále nadýchaná. Zlehka promícháme. Krok 4: Do vaječné směsi přisypeme po částech prosátou mouku s kypřicím práškem a kakaem. Těsto podle potřeby doředíme mlékem. Krok 5: Hotové těsto nalijeme do připraveného plechu a rovnoměrně ho rozetřeme. Vložíme do trouby a pečeme asi 30 minut (nebo podle zkušenosti s vlastní troubou). Krok 6: Po upečení necháme korpus vychladnout a mezitím připravíme krém. Krok 7: V menším hrnci rozpustíme máslo a necháme ho vychladnout. Do mísy dáme tvaroh, přidáme do něj zchladlé máslo, moučkový a vanilkový cukr a vše ušleháme do hladkého krému. Krém necháme asi 30 minut ztuhnout v lednici. Krok 8: Vychlazený krém rozetřeme na korpus a uložíme do lednice alespoň na 2 hodiny. Krok 9: Poté řezy polijeme čokoládovou polevou a znovu uložíme do lednice, kde necháme chladit alespoň 4 hodiny, ale nejlépe přes noc. Krok 10: Moučník krájíme nahřátým nožem na úhledné řezy a podáváme.

TIP: Nejoblíbenější tvarohové koláče a řezy

Zveřejněno 10. 3. 2010

Poznámka autorky RadkaS

1 hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míša řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRMl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Míša řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRMl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (48)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

satelit: plech o velikosti 30x40 cm

Vendula Vágnerová: Vendulko, děkuji.

Pěkný recept. Hrnek na odměřování má být 1/4l? Jaké rozměry měl Váš plech? Je to důležité kvůli výšce pečiva.

satelit: plech o velikosti 30x40 cm

veverka10: Prosím, jak se jmenuje ta čokoláda z Lidlu? Děkuji.

satelit: přesně tak, já už kvůli tomu ani nepeču, bud toho je málo nebo moc .... protože nevíš, na jaký plech to dát :-//

iva.kuna@seznam.cz: Pomohlo by, kdyby bylo povinné uvádět rozměry plechu.

Dnes je tolik druhů a rozměrů plechů, že by měly být rozměry plechu uváděny vždy. V receptu je napsán 1plech, ale rozměry chybí. Velká škoda.

Opravdu výborné, děkuji za recept :-):yes:

Daniela Kopecká 17. 11. 2017 14:54
Dobrý den,
jen se chci zeptat, jak velký plech použít, aby těsto bylo akorát.
Děkuji Kopecká

Daniela Kopecká : Nevím, zda sem autorka ještě chodí - ale tohle množství je na normální velký hluboký plech;-)

Míša řezy jsou u nás oblíbené. Zkoušela jsem různé, ale tyhle opravdu bodují. Vyhovující těsto a vychytávka s rozpuštěným máslem je jednoduše geniální. :-)
Čokoládu z lidlu mám také v oblibě, jen ji vždy rozpouštím s troškou smetany, takže poleva jde pak krásně krájet bez praskání.

veverka10: Jaký je rozměr plechu?

Vendula Vágnerová: Myslím, že plech o velikosti 30x40 cm bude vhodný.

MilaO: tyhle Míšany peču nejméně 30 let,u nás jsou nejoblíbenější. Kupuji v Lidlu čokoládu na vaření,má 70% kakaa, 200g za 27korun,vyrobená v Německu, fakt kvalita :-)

zdenka: Tu čokoládu můžu taky jen doporučit. Je fakt nejlepší

Bezva recept, vyšly z toho výborné řezy. Vlastně jsem téměř navlas podobný recept měla už před cca 30 lety, jenže jsem ho někam zašantročila. Internet je plný paskvilů Míša řezů typu 6 lžic mouky, 6 lžic cukru, 6 vajec, no fuj! Tento recept je podle zdravého rozumu. Jen tvarohy bych na toto množství dala 3 na jednu kostku másla. Čokoládu na vaření už nepoužívám, dřív totiž měla čokoláda na vaření 50%, ale dnes to jsou 35% břečky. Čokoládu používám normální, minimálně 50% . :-)

Úžasný, už bude péct jen tento :-K

Těsto na řezy jsem dělala podle svého receptu, ale zkusila jsem krém s rozpuštěným máslem a dávám :yes: Jednak lehké zpracování ale hlavně je krém bez hrudek, přidala jsem maličko zakysané smetany a bylo to opravdu dobré.

Přidávám +17:yes: Použila jsem těsto a krém, navrch borůvky, višně a želatinu, dobrota.
Četla jsem i komentáře - pokud chce někdo kritizovat opakování receptu, měl by si jej nejdříve přečíst. Tento recept se skutečně liší. Zaujal mě postup při přípravě krému, při obvyklém postupu se mi často srazil, i při dodržení všech zásad. Tento vyšel bezvadně, jiný už nedělám. Máslo jsem nechala povolit v mikrovlnce. :-p:-)

Výborný, jiný už nedělám :-)

Tématické fráze:
miša řezy, míša řezy s tvarohem, míša řezy recept, řezy míša, tvarohové řezy míša recept, recept na míša řezy, recept misa rezy, míša řezy top recepty, misa rez, řezy míša recepty, míša řezy video, recept na misa rezy podle hrnku, recepty míša řezy, míšovy řezy, recepty řezy, top recepty míša řezy, řezy míša recept, rez misa, miša řezy s tvarohem video, luxusní míša řezy

Suroviny:
mouka polohrubá, mléko, cukr krupice, olej, vejce, kypřící prášek do pečiva, kakao, tvaroh ve vaničce, máslo, cukr vanilkový, cukr moučkový, poleva čokoládová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu